Turizm Haftası Seminerleri Divan Otel Mutfak Şefi Tınaz Özkan ve Sabah Kahvaltı Şefi Duygu Ölçer ile Başladı

15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı tarafından düzenlenen seminerlerin ilki, 15 Nisan 2025'de yoğun katılımla gerçekleştirildi. “Konaklama İşletmelerinde Mutfak Departmanında Kariyer Planlaması ve Çalışan Sorunları” başlıklı seminerin konukları, Divan Otel Mutfak Şefi Tınaz Özkan ve Sabah Kahvaltı Şefi Duygu Ölçer oldu.

Seminerin açılışında kısa bir konuşma yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, öğrencilere şu sözlerle seslendi: “Turizm sektörü, ülkemizin hem ekonomik hem de kültürel anlamda en dinamik alanlarından biridir. Bugün burada, doğrudan sektörde aktif olarak görev yapan uzmanların bilgi ve tecrübelerini dinleme fırsatı buldunuz. Sizlerden beklentimiz, bu tür etkinlikleri birer ilham kaynağı olarak görmeniz ve gelecekte bu alanda donanımlı bireyler olarak yer almanızdır. Her birinizin turizmde fark yaratacak potansiyele sahip olduğunu unutmayın.” diyerek, Tınaz Özkan’a ve Duygu Ölçer’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Tınaz Özkan ve Duygu Ölçer, öğrencilere mutfak departmanında kariyer basamaklarını, karşılaşılan zorlukları ve bu süreçte elde edilen deneyimleri aktararak alandaki güncel gelişmeleri paylaştılar. Öğrenciler, seminerin ardından konuklara yönelttikleri sorularla sektöre dair merak ettikleri pek çok konuya açıklık getirdi. Konuklar ise kendi tecrübelerinden yola çıkarak öğrencilere hem cesaret verici hem de bilgilendirici yanıtlar sunarak etkinliği sonlandırdılar.

2025-04-18 18:54:55
62