İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi

*MEU İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından; üniversitemiz personeline ve öğrencilerine yönelik olarak Temel Eğitim (Uzaktan/Sürekli) ve Yenileme Eğitimleri (Uzaktan/Sürekli) verilmektedir.
*Söz konusu eğitimlere ulaşmak için; İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin internet adresine (http://misam.mersin.edu.tr/) tıklayınız... mersin.edu.tr uzantılı e-posta adresi ile girilmesi gerekmektedir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, 07 Kasım 2016 tarihli, 29881 sayılı Resmi Gazetede ilan edilerek kurulmuştur.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde, 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Şef görev yapmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü başkanlığında 4 öğretim elemanından oluşan yönetim kurulu üyesi bulunmaktadır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, Prof. Dr. Uğur ORAL Kültür Merkezi binası giriş katında Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ofisinde faaliyetini sürdürmektedir.
İş Sağlığı ve Güvenliği ve Uygulama ve Araştırma Merkezinin Faaliyet Alanları:
Yurt içinde ve yurt dışında, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili her konuda bilimsel araştırma, uygulama, inceleme yapmak, klinik uygulama çalışmalarında bulunmak, yapılmakta olan bu gibi çalışmalara katılmak ve desteklemek.
İş sağlığı ve güvenliği konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde kurs, seminer, konferans, kongre, sempozyum ve benzeri bilimsel etkinlikler düzenlemek.
Faaliyet alanı kapsamında üniversitelerde lisans ve lisansüstü düzeylerde sürdürülen eğitim çalışmalarını desteklemek, bu eğitim programlarına yönelik uygulama ve araştırma olanakları sağlamak.
Amaçları doğrultusunda basılı ve görsel yayınlar yapmak, iş sağlığı ve güvenliği, konusunda gelişme ve yayınların izlenebilmesi amacıyla kitaplık ve arşiv oluşturmak.
İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile işçi ve işveren kuruluşları, üniversiteler, iş sağlığı ve güvenliği alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla, sosyal taraf temsilcileri ile işbirliği kurmak, çalışmalar sürdürmek, çalışmalara katkıda bulunmak.
İş sağlığı ve güvenliği konularında çalışma yürüten ulusal ve uluslararası kuruluşlarla, bu alanda çalışan profesyonellerle iletişim ağı kurmak.
İş sağlığı ve güvenliği konularında işçi, işveren ve temsilcilerinin, çalışanların eğitimi yanı sıra bu alanda çalışan profesyonellere yönelik eğitim programları yapmak.
Üniversite sanayi işbirliği çalışmalarına katkıda bulunmak, farklı kurum, kuruluş ve işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği alanındaki hizmet sunumu, inceleme, araştırma, proje, danışmanlık taleplerini karşılamak, bu konularda faaliyet sürdüren Üniversite birimleri arasında koordinasyon ve organizasyon çalışmalarını sürdürmek.
İş sağlığı ve güvenliği konusunda kamuoyu oluşmasına, bilinçlenmesine, çalışanların sağlık ve güvenliklerinin korunmasına katkıda bulunmak.
Üniversite bünyesinde ya da işbirlikleri ile halen faaliyet gösteren ya da yeni oluşturulacak, ilgili mevzuat kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konularında hizmet sunumu yapan birimlerin oluşturulmasına, sürdürülmesine ve koordinasyonuna katkıda bulunmak.
İş sağlığı ve güvenliği alanında proje ve araştırma önerileri geliştirmek, uygulamak ve yayınlamak, bu amaçla Üniversite birimleri arasında ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak.
Yönetim Kurulunun kararlaştıracağı diğer faaliyetlerde bulunmak.