Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi


2025-03-14 15:13:21
"Yapay Zeka ve Girişimcilik" Seminerimizi Tamamladık!...

2025-02-21 15:51:45
“Geleneksel ve Yeşil Yöntemlerle Esansiyel Yağların Elde Edilmesi” Workshop’u Gerçekl...

2025-01-08 15:01:47
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Girişim Limanı Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz...

2024-12-27 08:40:50
Business English Workshop Tamamlandı!...

2024-12-19 11:22:04
Merkezimizde düzenlenen Deokrem Workshop Eğitimi, yoğun ilgi ve katılımla başarıyla g...

2024-12-12 12:22:01
Yapay Zekaya Giriş Eğitimi Başarıyla Tamamlandı!...

2024-12-05 14:19:59
Merkezimizden Mersin Vali Yardımcısı Sayın İrfan DEMİRÖZ'e Ziyaret...

2024-11-28 12:42:29
"Güvenli Kozmetik Kullanımı" Seminerimiz Gerçekleşti...

2024-11-27 16:32:55
Mersin Ekonomi Zirvesi “Arama Konferansları” Üniversitemiz Girişim Limanı Ev Sahipliğ...

2024-11-14 15:09:08
Mersin Vali Yardımcısı İrfan Demiröz Girişim Limanı Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz Ç...

2024-10-21 10:52:26
30.09.2024 Üniversitemizde “Bilim ve Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması” ...
2025-03-14 14:56:35
Yapay Zeka, Girişimcilik ve Kariyer: Tehdit mi? Fırsat mı?...
2025-01-16 11:14:55
Workshop Geleneksel ve Yeşil Yöntemlerle Esansiyel Yağların Elde Edilmesi...
2024-12-26 13:52:15
Business English Workshop - Ücretsiz!...
2024-12-10 13:13:37
LinkedIn Bootcamp: Kariyerin İçin İlk Adımı At...
2024-12-10 08:35:07
Girişim Limanı’nda Deokrem Workshop! ...
2024-12-05 15:10:32
Yapay Zekaya Giriş Eğitimi...
2024-11-15 15:58:29
''Güvenli Kozmetik Kullanımı'' adlı Seminer...
2024-11-15 15:57:27
Mersin Ekonomi Zirvesi Arama Konferansları...
Üniversite ile iş dünyası arasındaki iş birliği ve ulusal/uluslararası bağlantıların güçlendirilerek, öğretim elemanları, öğrenciler ve girişimci adaylarının girişim fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamak için ihtiyaç duyulan temel girişimcilik ve yerel kalkınma konularında,evrensel yaklaşımlar doğrultusunda bilgi ve becerilerin geliştirilerek zenginleştirilmesine katkı sağlamaktır.
Merkezin Faaliyet Alanları
a) Girişimciliğin başlangıç aşaması veya ön kuluçka süreci olarak adlandırılan dönemde girişimci adayları için stratejik, sosyal, yenilikçi, temel girişimcilik konularında; seminer, kurs, eğitim veya etkinlikler düzenlemek; uygun görüldüğü takdirde kaynakları dâhilinde girişimci ve girişimci adaylarına, ortak çalışma alanları, prototip alanı, gıda geliştirme alanı gibi hizmetleri bedelli veya bedelsiz olarak sağlamak.
b) Girişimci fikirleri gözden geçirmek ve pratik girişimcilik becerilerini geliştirmek için Merkezde ve Üniversitede girişimcilik kültürü oluşturmak.
c) Girişimciliğin yerel ekonomik kalkınma ile ilgili olduğu konularda uygun görüldüğü takdirde seminer veya etkinlik düzenlemek, projeler yürütmek, bu konularda araştırma yapmak veya uygun görülen araştırmalara katkıda bulunmak.
ç) Merkezin ve girişimciliğin ilgialanına giren uygun görülen konularda teknolojik gelişmeleri takip etmeye yönelik akademik ve teknolojik faaliyetleri, yönelimleri inceleyip öngörü çalışmaları yapmak.
d) Sivil toplum kuruluşları, sanayiciler, kamu veya özel kurum ve kuruluşları, yerel ve bölgesel kuruluşlar gibi uygun görülen dış paydaşlarla iş birliği yapmak suretiyle girişimciliği geliştirici önerileri derlemek, dış paydaşlarla iyi ilişkiler geliştirmek, ortak etkinlik düzenlemek ve/veya projeler yürütmek.
e) Girişimcilik alanında düzenlenen yarışmalara öğrencilerin, öğretim elemanlarının veya Üniversitenin katılımı için gerekli girişimlerde bulunmak.
f) Kendi işini kurmak isteyen, küçük ve büyüme hedefli organizasyonlarda çalışmak isteyen öğrencileri ve girişimci adaylarını bilgilendirmek.
g) Öğrenciler, öğretim elemanları ve girişimci adayları ile melek yatırımcıları buluşturan faaliyetler düzenlemek.
ğ) Öğrenciler, girişimci adayları ve öğretim elemanlarının fikirlerini geliştirmelerini sağlamak ve yol göstermek üzere girişimcilik tecrübesi bulunan, liderlik, yenilikçilik ve girişimcilik alanına öncülük eden mentor olmaya uygun görülen kişiler ile Merkez içerisindeki öğrenciler, girişimci adayları ve öğretim elemanlarını bir araya getirecek etkinlikler düzenlemek.
h) Mentor olmaya uygun bulunan kişilerin tecrübelerinin değerlendirilmesi ve toplumla paylaşılmasına olanak sağlayan ortamı hazırlamak.
ı) Girişimcilikle ilgili konuların anlaşılması, cesaretlendirilmesi, başlangıcı, yönetimi ve büyümesini sağlamak amacıyla uygun görüldüğü takdirde ulusal/uluslararası düzeyde girişimcilik ve yenilikçilik alanlarında seminer, kongre,çalıştay veya konferans düzenlemek.
i) Girişimcilik, inovasyon, yeni yatırım, büyüme, sosyal girişimcilik ve liderlik alanlarını kapsayan girişimcilik kültürünü geliştirmek amacıyla; uygun görüldüğü takdirde, akademisyen, sanayici, girişimci ve iş insanlarının katılımları ile bilimsel içerikli toplantılar düzenlemek.
j) Ulusal ve uluslararası düzeyde girişimcilik ve yenilikçilik ile ilgili bilgi ağlarına katılım sağlamak ve böylelikle Merkezin uluslararası nitelik kazanmasını ve uluslararası düzeyde hizmet vermesini sağlamak.
k) Ulusal veya uluslararası kamu veya özel kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalarda bulunmak ve bu kuruluşlar ile iş birliğini geliştirmek.
l) İş çözümleri ve yönetim kavramları konusundaki yeni gelişmeler ve eğilimlerin takibini yapmak.
m) Sosyal girişimcilik kavramının toplumda yaygınlaştırılması amacı ile uygun görülen sosyal sorumluluk projelerini koordine etmek ve hayata geçirmek.
n) Merkezin amacı ile ilgili uygun görülen girişimcilik faaliyetlerinde bulunmak
Merkezin Fiziki Alanı
Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi; Mersin Üniversitesi’ne ait Çiftlikköy Kampüsü sınırları içinde tek katta toplam 1700 m2 kapalı alana sahip olup, Mersin Üniversitesi Girişimcilik ve Ön Kuluçka Merkezi olarak kullanılmaktadır. Merkez faaliyetlerinde şu temel alanlarda kullanılmaktadır;
a) Ön Kuluçka Alanı - Eğitim & Etkinlik Alanı
b) Ortak Çalışma Alanı – Co-working Space
c) FoodLab
d) MakerLab
e) Sosyal Alan
Söz konusu temel alanların kullanım amacı ve işlevi aşağıdaki tabloda detaylandırılmıştır:
Tablo 1. Merkez Temel Alanları ve İşlevleri
Alan Adı |
İşlevi |
Ön Kuluçka Alanı + Eğitim & Etkinlik Alanı |
Merkez faaliyetleri kapsamında düzenlenecek eğitim, Startup Weekend, hackathon, Meet-up vb. etkinliklerin organizasyonunda kullanılacak çok amaçlı bir etkinlik alanı bulunmaktadır. Alan içerisinde projeksiyon makinesi, perdesi ve modüler taşınabilir masa ve sandalyeler bulunmaktadır. |
FoodLab |
Gıda, kimya ve tarım sektöründe yeni iş kurmak isteyen girişimcilere ve bu sektörlerdeki yeni kurulmuş işletmelere yönelik demonstrasyon ve deneme/prototip üretimi konusunda hizmet verilmektedir. Merkezde oluşturulan Co-Working Space alanı ile ilişkili olarak hizmet vermektedir. Ayrıca, sadece Mersin Üniversitesi’ndeki araştırmacıların değil bölge üniversiteleri ile kamu kurumlarındaki ve özel sektördeki araştırmacıların FoodLab bünyesinde bulunan cihazları belirli ücretler karşılığında kullanma imkanları bulunmaktadır. |
MakerLab |
Merkezden faydalanan girişimcilerin ve diğer Maker Hareketi’ne ilgi duyan kişilerin tasarım ve basit prototipleme ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır. MakerLab bünyesinde bilgisayar destekli donanımlar (Ardunio vb.), programlanabilir akıllı cihazlar (PLC vb.), lazer kesim cihazları, 3D yazıcı ve görüntüleyici, küçük el aletleri (kargaburun, pense, çekiç vb.) gibi ekipman, donanım ve sarf malzemeleri yer almaktadır. Ayrıca, sadece Mersin Üniversitesi’ndeki araştırmacıların değil bölge üniversiteleri ile kamu kurumlarındaki ve özel sektördeki araştırmacıların MakerLab bünyesinde bulunan cihazları belirli ücretler karşılığında kullanma imkanları bulunmaktadır. |
Co-Working Space |
Gıda,kimya, tarım, bilişim, nesnelerin interneti vb. yenilikçi alanlarda hizmet veren işletmeler ile tasarım, kodlama gibi alanlarda serbest çalışan profesyonellerin ofis ve çalışma alanı ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulmuştur. |
Sosyal Alan |
Girişimci aday ve girişimcilerin çalışma aralarında dinlenebilecekleri, vakit geçirebilecekleri, aynı zamanda sosyal etkileşim içinde olabilecekleri, kitap okuma, bilardo, dart vb. etkinliklerin yer aldığı alan olarak tasarlanmıştır. |