Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu


GENEL BİLGİLER 

Yüksekokulumuz 2005 yılında devlet üniversiteleri içinde ilk yüksekokul olma özelliğine sahip olarak “İşletme Bilgi Yönetimi” ile “Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri” bölümlerinde eğitim-öğretime başlamış ve ilk mezunlarını 2010 yılında vermiştir. 2010 Yılında İşletme Bilgi Yönetimi bölümü yüksek lisans eğitimine de başlamıştır.

Yönetim Bilişim Sistemleri 2010 yılında da İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü lisansüstü programı açılmış ve  2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle İşletme Bilgi Yönetimi Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans programına öğrenci almış olup, halen eğitim ve öğretim hizmetlerine devam etmektedir. Lisans eğitimini tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bilim sınavını başarmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler. 11.03.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar ile İşletme Bilgi Yönetimi Bölümünün adı, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü olarak değiştirilmiştir. Bölümümüze eşit ağırlık puan türünden öğrenci alınmakta olup eğitim dili Türkçedir.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümümüzün amacı ise bilgisayar tabanlı sistemleri tasarlayan, yöneten, geliştiren, programlayan bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmektir.

Bölümlerimizde “toplumsal fayda” yaratma ve “yerel kalkınma” ilkelerine dayalı sanayi ile işbirliği içinde güçlendirilmiş bir uygulamalı eğitim vermek hedeflenmektedir.

Mezunlarımız gerek özel ve kamu kurumlarında işe yerleşme konusunda gerekse kendi işlerini kurmakta yeterli bilgi ve becerilerle donatıldıklarından herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadırlar.

ULAŞIM

Yüksekokulumuz kampüsü anayol üzerinde olup, Mersin-Erdemli güzergâhında Mersin Erdemli arası işleyen özel minibüsler ile Büyükşehir Belediye otobüsleri ( 156 ve 170 nolu hatlar) ile ulaşım sağlanmaktadır.  Ayrıca ilçe merkezine mahallelerden merkeze taşıma sağlayan minibüsler de çalışmaktadır. Yanı sıra öğrenciler Mersin Üniversitesi öğrenci kimlikleri ile belediye otobüslerinden ve minibüslerden indirimli olarak yararlanabilmektedirler.

BARINMA

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanmış olup, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvurularını yapabileceklerdir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermekte olan Erdemli Kız Kalesi kız ve erkek yurdunda genel olarak 4 kişilik odalar bulunmaktadır. Ayrıca halihazırda yeni barınma olanakları oluşturma konusunda girişimlerimiz de sürmektedir. Öğrenciler tarafından devlet yurdu olarak nitelenen yurt odalarında ders çalışma alanı ve yatakların bulunduğu alanlar birbirinden ayrılmıştır. Yurt odalarında çalışma masalarının yanı sıra tuvalet, banyo, mini buzdolabı, komidin ve elbise dolapları yer almaktadır. Yurtlarımızda barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için lokanta-kantin, gibi hizmet yerleri bulunmaktadır. Yüksekokulumuz ile öğrenci yurdu arasında 3.2 km mesafe bulunmaktadır. Konuyla ilgili olarak da Yüksekokulumuz binası girişinde stant açılarak detaylı bilgi verilerek gerekli yönlendirmeler yapılacaktır. Ayrıca Yüksekokulumuzu yeni kazanan öğrenciler ile anket yapılarak barınma ve burs ihtiyacı olan öğrenciler tespit edilerek gerekli yerlere yönlendirilecektir.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, 7143 sayılı Kanun kapsamında aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurt dışı değişim programına katılan öğrenciler, lisans tamamlama öğrencileri ve burslu olmayan uluslararası öğrencilerin başvuruları Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet üzerinden yapılmaktadır.

Başvuru neticesinde yurda yerleşemeyen veya yedek listede olan öğrencilerin barınma sorununun çözümlenebilmesi için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Erdemli Kızkalesi Yurt Müdürlüğü ile 0324 515 22 48 telefondan iletişime geçmeleri yararlı olacaktır.

Adres: AKDENİZ MAHALLESİ ERENLER SOKAK NO: 60/A ERDEMLİ/MERSİN

GÜVENLİK

Yüksekokulumuzun kurulduğu tarihten günümüze kadar herhangi bir olaya rastlanmamıştır. Yüksekokulumuz güvenliği, özel ve resmi görevliler tarafından sağlanmaktadır.

                                                                                                                                                        


  •   GENEL
    •   İletişim
  • Birim Adres:
    Mersin Üniversitesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Alata Mah. Alparslan Türkeş Bul. No:1 Erdemli / MERSİN
  • Birim Sekreterlik Tel:
    +90 324 5156074 / 112 Müdürlük
    +90 324 3245156074-150 Öğrenci İşleri
  • Birim Sekreterlik Faks:
    +90 324 515 60 45
  • Birim Sekreterlik e-mail: utiyo@mersin.edu.tr