Etkinliklerimiz
Fakültemizde ''Travma Hastasında İlk 24 Saat'' Konulu Toplantı
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonunda 15 Şubat Cumartesi günü, "Travma Hastasında İlk 24 Saat" başlıklı DAYOBA (Doğu Akdeniz Yoğun Bakım) toplantısı gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Yoğun Bakım Bilim Dalı ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültelerinden 72 öğretim üyesi katıldı.
Sürekli Mesleki Gelişim Etkinlikleri Kapsamında Konferans
Fakültemiz Sürekli Mesleki Gelişim Etkinlikleri kapsamında, Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden ERSÖZ'ün konuşmacı olduğu ‘’Corona Virüsü Enfeksiyonu’’ başlıklı konferans düzenlendi.
Üniversitemiz Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferans; Dekanımız Prof. Dr. A. Hakan ÖZTÜRK ve Dekan Yardımcılarımız, Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Meltem Nass Duce ve Öğretim üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.
Ebeveyn ve Çocuk İletişimi Eğitimi
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonunda 15 Şubat Cumartesi günü, "Travma Hastasında İlk 24 Saat" başlıklı DAYOBA (Doğu Akdeniz Yoğun Bakım) toplantısı gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Yoğun Bakım Bilim Dalı ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültelerinden 72 öğretim üyesi katıldı.
Tıp Fakültesi Dekanlığı personeline yönelik Toplantı Salonunda, 13.12.2019 tarihinde Sayın Arş. Gör. Dr. Seda BOZDUMAN ÇELEBİ hocamız tarafından ''Ebeveyn ve Çocuk İletişimi'' eğitimi gerçekleştirildi.
İlk Yardım Eğitimi
Tıp Fakültesi Dekanlığı personeline yönelik Toplantı Salonunda, 06.12.2019 tarihinde Sayın Doç. Dr. Hüseyin NARCI hocamız tarafından ''İlk Yardım'' eğitimi gerçekleştirildi.
Toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim; Sayın Doç. Dr. Hüseyin NARCI 'ya Teşekkür Belgesi takdim edilerek son buldu.
Uluslararası Mikobakteri SempozyumuEmpty
Fakültemiz Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Mikobakteri Çalışma Grubu işbirliği ile Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanlığı, Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği destekleriyle “Uluslararası Mikobakteri Sempozyumu” düzenlendi.
28 Kasım Perşembe günü Fakültemiz Türkan Saylan Konferans salonunda açılışı gerçekleşen sempozyuma Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Barış Otlu ve çok sayıda akademisyen katılım sağladı.
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin yapmış olduğu müzik dinletisinin ardından açılış konuşmalarıyla etkinlik devam etti.
Sempozyumun açılışında Üniversitemiz hakkında kısa bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Ben bir Tıp hocasıyım ve burada verilen emekleri çok iyi biliyorum. Başta sempozyuma destek olanlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu toplantının milletimize ve kurumumuza fayda getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) Çukurova Şubesi ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı işbirliği ile 28 Kasım Cuma günü Tıp Fakültesi Hastanesi Ameliyathane’sinde “Uygulamalı Düşük Akım Anestezi Kursu” gerçekleştirildi.
Kursa bölge üniversitelerinden (Çukurova, Adana Başkent, Mustafa Kemal Üniversitesi) ve şehir hastanelerinden (Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Ankara) toplam 69 uzman ve araştırma görevlisi katıldı.
Açılış konuşmalarını Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Doruk, Çukurova Şube Başkanı Prof. Dr. Şebnem Atıcı ve TARD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Handan Birbiçer’in yaptığı toplantıda kurs koordinatörü Prof. Dr. Ali Fuat Erdem gerçekleştirdikleri 12 kurs hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu uygulama ile ameliyathanede kullanılan anestezik gaz tüketiminin önemli ölçüde azalacağı, hastaların ve ameliyathane çalışanlarının da daha az anestezik ajana maruz kalacakları belirtildi.
Kursa eğitimci olarak; Prof. Dr. Ali Fuat Erdem başkanlığında, Zahit Kaplan, Doç. Dr. Ayça Taş Tuna, Doç. Dr. Özlem Sağır ve Doç. Dr. Tolga Saraçoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Asım Esen, Dr. Evrim Kucur Tülübaş katıldı. Kursta eğitimcilere Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Doruk, Prof. Dr. Ali Aydın Altunkan, Prof. Dr. Şebnem Atıcı, Prof. Dr. T. Egemen Bilgin, Prof. Dr. Handan Birbiçer, Prof. Dr. Davud Yapıcı, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Azizoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Aslınur Sagün eşlik etti.
Kurs esnasında canlı olarak ameliyathaneden hastane toplantı salonuna görüntülü yayın yapıldı ve katılımcılar ile interaktif iletişim sağlandı.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından HIV-AIDS farkındalığını arttırmak için 1988 yılında kabul edilen 1 Aralık Dünya AIDS günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Fakültemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı tarafından “HIV Enfeksiyonu/AIDS” konulu panel düzenlendi.
2 Aralık Pazartesi günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonunda düzenlenen panele, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Panelde Dünya Sağlık Örgütü tarafından önlem almak ve farkındalık yaratmak amacıyla 1 Aralık gününün dünya AIDS günü olarak kabul edildiğine dikkat çeken Rektör Yardımcımız ve Fakültemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kaya, HIV Enfeksiyonu/AIDS hastalığının dünya çapında yaygın bir hastalık olduğunu, virüsün vücuda girmesinin HIV enfeksiyonu olarak adlandırıldığını, sonrasında virüsün bağışıklık sistemini çökertmesiyle çıkan hastalık belirtilerinin de AIDS hastalığı olduğunu ifade etti.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Özlem Kandemir ve Prof. Dr. Elif Şahin Horasan tarafından “Klinik Bulaş Yolları ve Korunma” İle “HIV Tanı ve Tedavisi “ konulu sunumlar gerçekleştirildi.
Panel soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
Üniversitemiz Hastanesine Ödül Verildi
Mersin'de yayın yapan Rota Business dergisi tarafından düzenlenen İş ve Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu.
29 Kasım Cuma günü Noax Hotel'de düzenlenen ödül töreninde 2019 yılında kente hizmetinden dolayı başarılı kişi, kurum ve kuruluşlara ödül verildi. Törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile çok sayıda davetli katıldı.
Ödül töreninde konuşan Rota Business Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esat Durak, ödüllerin önemli isimlerden oluşan seçici kurul tarafından verilmesinin ödül törenine ayrıcalık kattığını belirtti.
Sağlık kategorisinde Üniversitemiz Hastanesi ödüle layık görüldü. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, bu başarının bir ekip işi olduğunu vurgulayarak Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Üniversitemiz Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce ve Hastanemiz Başmüdürü Güven Güleç'i de ödül almak üzere sahneye davet etti.
Üniversitemiz Hastanesinin ödülü Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit tarafından takdim edildi.
Gecede 10 farklı kategoride iş ve ekonomi dünyasının başarılı kişi ve kuruluşlarına ödül verildi.
Diksiyon ve Konuşma EğitimiEmpty
Tıp Fakültesi Dekanlığı personeline yönelik Toplantı Salonunda, 12.11.2019 tarihinde Sayın Dr. Öğr. Üyesi Recep ÜNAL hocamız tarafından ''Diksiyon ve Konuşma'' eğitimi gerçekleştirildi.
Toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim; Sayın Dr. Öğr. Üyesi ÜNAL'a Teşekkür Belgesi takdim edilerek son buldu.
2. Mersin Çocuk Nöroloji Kış Sempozyumu Düzenlendi
Fakültemiz ve Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği işbirliğiyle “2. Mersin Çocuk Nöroloji Kış Sempozyumu” 8 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen açılış etkinliğiyle başladı. Mersin Hilton Otel’de düzenlenen ve iki gün sürecek olan sempozyumda; çocuk nörolojisi klinik pratiğinin en önemli konularından biri olan yenidoğandan ergenliğe, genetikten nörobiyolojiye, nöbet ve epilepsi teması ele alınıyor,
Sempozyumun açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Kürşat Aydın başta olmak üzere çeşitli illerden 220 hekim katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı konuşmasında; Üniversitemizin 1992 yılında, Tıp Fakültemizin 1998 yılında kurulduğunu belirterek Üniversitemizin özellikle sağlık alanındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Kısa zamanda 150 yataklı onkoloji hastanemizin hizmete gireceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı, Üniversite hastanemizde gerek personel sayımız gerek cihazlarımızla en iyi şekilde hizmet verildiğini vurguladı. Prof. Dr. Çamsarı "Çocuk hekimliğinin ne kadar zor ve meşakkatli bir iş olduğunu, hem bir hekim hem de bir baba olarak çok iyi biliyorum. Bu sempozyumun düzenlenmesinin bizim için büyük bir önemi var. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Kürşat Aydın yaptığı konuşmada “Bizler çocuk hekimi olarak çocukların mutluluğunu ve sağlığını düşünüyoruz. Öğretim üyesi olarak ise eğitici vasfımızla kendi mutluluğumuzun dışında mutlulukları düşünen bir camiaya sahibiz." dedi. Prof. Dr. Aydın kendilerinden sonra gelen genç kuşağın bu tür toplantı ve çalışmalara büyük bir coşku ve hevesle katılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
Sempozyumun bilimsel hedeflerine ulaşması temennisinde bulunan Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Okuyaz ise sempozyuma katkı sağlayan kuruluşlara teşekkürlerini ileterek katılımcılara başarılar diledi.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Necdet Kuyucu başkanlığında nöbet ve epilepsinin patofizyolojisi, epilepsi genetiği ve SMA tedavisinde güncel durum konu başlıklarıyla sempozyumun ilk oturumu gerçekleştirildi.
Kadavralarımıza Teşekkür Töreni Fakültemizde Gerçekleştirildi
Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından, 24-31 Ekim tarihleri arasındaki "Beden Bağışı Farkındalık Haftası’’ kapsamında, Tıp Fakültesi Prof. Dr. Türkan Saylan Konferans Salonu’nda Kadavralarımıza Teşekkür Töreni gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Hakan Kaleağası, Fakültemiz Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Bobuş Örs, Fakültemiz Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Oya Ögenler, Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Dr. Çilem Yıldız ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Fakültemiz Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Bobuş Örs, bedenleri sağlık ve eğitime katkı sağlayan tüm bireylere; akademisyenler, öğrenciler ve kadavralar sayesinde daha iyi yetişmiş hekimlerden sağlık hizmeti alan vatandaşlar adına teşekkürlerini ifade ederek; "Ülkemizde, kimsesiz kadavra üzerinden eğitim vermek, bir yandan gereklilik, öte yandan vicdani bir yük olmaktadır” dedi. Prof. Dr. Bobuş Örs, bu sorunun, halka konu hakkında bilgi sağlanarak ve bağışçı olmak isteyen vatandaşlara bu konuda yol gösterilerek aşılabileceğini, tıp eğitimi için kadavranın büyük bir gereklilik olduğunu, eğitim kalitesinin ancak kadavra destekli eğitimle artırılabileceğini söyledi. Prof. Dr. Bobuş Örs, yaşama veda ettikten sonra da bilime ve eğitime katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız sayesinde; insan bedenini daha iyi tanıyan, becerisi yüksek sağlık personelleri, hemşireler, doktorlar ve cerrahlar yetiştirebildiklerini ifade etti.
Fakültemiz Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oya Ögenler ise konuşmasında tıp eğitiminde kadavranın tarihine ve konunun etik boyutuna değindi.
Fakültemiz Dönem III öğrencilerinden Esra Kaplan, kendileri için eğitimde kadavranın önemine vurgu yaptığı konuşmasında ayrıca Türk MSIC Öğrenci Topluluğu olarak 24 Ekim’de Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet alanında "Beden Bağışı Farkındalık Haftası’’ kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetlerden ve toplumu bilgilendirmeye yönelik projelerinden bahsetti.
Üniversitemiz Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Çilem Yıldız ise, beden bağışı ile organ bağışının farklı olduğunu ve birinin diğerini engellemediğini vurgulayarak, organ bağışının önemi konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
Fakültemizde Yale Üniversitesi’nden Misafir Araştırmacı Olarak Bulunan Dr. Maria Veldhuizen’e T Ü B İ T A K Desteği
Fakültemiz'de Amerika Birleşik Devletleri Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden misafir araştırmacı olarak bulunan Dr. Maria Veldhuizen’in TÜBİTAK 2232 Uluslararası Üstün Araştırmacı Destek Programı kapsamında yaptığı proje başvurusu kabul edildi.
2019 yılı Ocak ayından itibaren Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı'nda çalışmalarına başlayan Dr. Maria Veldhuizen'in Temmuz ayı içerisinde “Rescue Food Reward in Obesity with Neuro-modulation of Gut-brain Signals” başlıklı projesi ile TÜBİTAK 2232 destek programına yaptığı başvuru kabul edildi. 3 yıl sürecek projenin bütçesi 3,3 milyon TL olarak belirlendi.
Proje kontratı kurum yöneticisi Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, alt birim yöneticisi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve proje yürütücüsü Dr. Maria Veldhuizen tarafından imzalandı. İmza töreni öncesinde, Dr. Veldhuizen, Rektörümüze proje konusu, yöntemleri, beklenilen sonuçlar ve bu proje dışındaki hedefleri ile ilgili bilgi verdi.
Dr. Veldhuizen bu proje kapsamında, ülkemizde obezitenin sinirsel sürücülerini anlamaya odaklanan ilk nörobilim araştırma laboratuvarını geliştirmeyi hedeflediğini belirtti. Dr. Veldhuizen önümüzdeki yıllarda ek TÜBİTAK finansman mekanizmaları için de başvuruda bulunmayı planladığını, ayrıca tat ve koku rahatsızlıkları için bir araştırma ve tedavi merkezi kurmayı amaçladığını aktardı. Dr. Veldhuizen ayrıca, gelecek 5-10 yıl boyunca kariyerini Mersin Üniversitesi’nde geliştirmeyi ve Üniversitemizde bilime katkıda bulunmayı umduğunu da ifade etti.
Proje kapsamında 5 doktora öğrencisine burs, projede yer alacak araştırmacılara PTİ ve ev sahibi kuruma kurum hissesi sağlanacak.
TÜBİTAK 2232 programı kapsamında ülkemiz açısından stratejik değer taşıyan alanlarda yürütülecek projelere katkı sağlanıyor. Bu amaçla alanlarında yaptıkları üst seviye bilimsel ve/veya teknolojik çalışmalar ile öne çıkan ve yurt dışında çalışma deneyimine sahip başta Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araştırmacıların yurt dışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek ve çalışmalarını Türkiye’nin önde gelen üniversite, sanayi kurum ve kuruluşları veya kamu kurumlarında yürütmelerini sağlamak için destek veriliyor.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri farkındalık ayı kapsamında 19 Ekim Cumartesi günü Prof Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A salonunda Meme Kanseri Paneli ve Adnan Menderes Bulvarı Kültür Parkı içerisinde bulunan Fenerbahçe Meydanından Mersin Marina’ya Mersin Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde yüzlerce kişinin katılımıyla Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi.
Panelde açılış konuşması yapan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, “ Bu gün burada meme kanseri konusunda farkındalık yaratmak ve bu alandaki son gelişmeleri paylaşmak üzere bir arada bulunuyoruz. Üniversitelerin misyonu sadece lisans, lisansüstü eğitim ve araştırma değil, belki de daha önemlisi toplumla bütünleşmek, toplumu bilinçlendirmek, önemli konularda kanıta dayalı verilerle ve akılcı yaklaşımlarla farkındalık oluşturmaktır.” dedi.
Günümüzde Obezite, Hipertansiyon ve Diyabet gibi Meme kanserinin de önemli bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini, hastaların bazen üşengeçlikten bazen korkudan taramalarını ertelediklerini dile getiren Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Sezer, “Korkma, Erteleme, Geç Kalma” sloganıyla başlattıkları etkinlikte meme kanseri ve tedavi süreçleri hakkında kısa bilgiler verdi.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Emel Sezer’in moderatörlüğünde panelistler, Prof. Dr. Ahmet Dağ Meme Kanserinin Cerrahisi, Prof. Dr. Alper Sarı Estetik Açıdan Meme Cerrahisi yaklaşımları, Doç. Dr. Vehbi Erçolak Güncel Tıbbi Onkoloji tedavi seçeneklerini, Dr. Öğr. Üyesi Eda Bengi Yılmaz Işın tedavisi ve Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Balcı tarafından da Meme Kanserinin Tanı ve Görüntülemesindeki güncel yaklaşımlar paneli katılımcılar ile paylaşıldı.
Yapılan Bilimsel oturumun ardından katılımcılar ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri Adnan Menderes Bulvarı Kültür Parkı içinde bulunan Fenerbahçe Meydanı’nda bir araya gelerek günün anlam ve önemini ifade eden Pembe tişörtleri, balonları ve afişleri ile meme kanserine dikkat çekmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Marina'ya kadar yürüyüş yaptılar.
Yaptığı konuşmada katılımın yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise “Bu bir malignensi değil bir hastalık. Her 8 kadından birinde bu hastalık görülebiliyor ve bu sayı günden güne artıyor. Tabi kadınların yanında erkeklerde de gözüküyor. Erken tanıyla korkulacak bir hastalık değil. Bunun içinde farkındalığı artırmamız lazım. Malignensilerin, kanser türlerinin hepsinde bu geçerlidir. İşte tam da bu hassasiyetle onkoloji hastanemizi yaptık ve bitirdik. Yaklaşık 2 hafta içinde kadrolarımızda gelirse bu hastanemizin de açılışını yapacağız. Artık bu sorun içinde vatandaşlarımız başka illere gitmeyecek. Özellikle radyo terapi açısından da yeni cihazımızla da tedaviye başladık ve çok hassas noktasal atışla tedavi yapabiliyoruz. Bize düşen ne varsa bu konuda her zaman sizlerin yanındayız. İnşallah yapılan farkındalıklarla bu ve benzeri hastalıklardan acı olaylar yaşamayız" ifadelerini kullandı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın konuşmasının ardından Prof. Dr. Emel Sezer söz alarak “Meme Kanserini tanıyoruz ve biliyoruz. Kadınlar bildiği ve tanıdığı şeylerden asla korkmazlar şimdi elimizdeki tüm pembe balonları gökyüzüne bırakarak evrendeki tüm kadınlara bu mesajı gönderiyoruz” mesajını paylaştı.
Etkinliğin devamında yaklaşık iki saat süren ve halkın da yüksek oranda katılım gösterdiği dans gösterisi ve canlı müzik dinletisi ile katılımcıların eğlenerek Meme kanseri hakkında daha fazla bilgi sahibi olması sağlandı.
Iı. Uygulamalı Temel Biyoistatistik EğitimiMersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bahar TAŞDELEN, Doç. Dr. Gülhan TEMEL, Doç. Dr. Semra ERDOĞAN, Dr. Öğr. Ü. Didem DERİCİ YILDIRIM ve Yardımcı eğitmen Araş. Gör. Merve TÜRKGÜN tarafından, Temel, Cerrahi ve Dahili Tıp Bilimlerinde görev yapan Araştırma Görevlilerine ve Yan Dal Araştırma Görevlilerine 19-20 Eylül 2019 tarihinde II. Uygulamalı Temel Biyoistatistik Eğitimi verildi. Tıp Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarında yapılan 10 saatlik eğitimin tamamına katılan 19 Araştırma Görevlisi’ne, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Hakan ÖZTÜRK tarafından katılım belgeleri verilirken, konuşmasında “ Akademisyen olmak isteyenler için son derece önemli ve gerekli bir eğitim” olduğunu ve “Her yıl tekrarlanıyor olmasının Fakültemiz için önemli” olduğunu vurguladı.
Fakültemiz Öğrencilerine Tübitak 2209-a Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği 2019 Yılı 1. Dönem Çağrısı kapsamında, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi, Radyoloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dallarının katılımı ile hazırlanan 4 proje önerisi kabul edilmiştir. Fakültemiz Akademik Faaliyetlere Gönüllü Öğrenci Katılımı (AFGÖK) Komisyonu üyeleri Prof. Dr. Zeliha Kurtoğlu Olgunus, Prof. Dr. Serap Demir, Prof. Dr. Derya Ümit Talas ile öğrenci projelerine destek olan Anatomi A.D. Ar. Gör. Dr. Orhan Beger ve projelerde yer alan genç araştırmacı öğrencilerimizle Dekanlığımızda bir toplantı düzenlenmiştir. TÜBİTAK 2209-A projelerine başvuru konusunda öğrencilerimizi cesaretlendiren ve çalışma konularının belirlenmesinde destek olan Prof. Dr. Derya Ümit Talas’ı, öğrenci projelerinde görev alan Prof. Dr. Engin Kara’yı, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özalp’i, Dr. Öğr. Üyesi Vural Hamzaoğlu’nu ve yoğun eğitim programı içinde bu araştırmalarda da aktif olarak görev alan öğrencilerimizi tebrik eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öztürk, öğrenci-öğretim üyesi işbirliği ile üretilen projelerin önemine dikkat çekerek, bu çalışmaların artarak devam etmesi temennisini paylaşmıştır.
Proje başlıkları ile projede yer alan öğrencilerimiz ve danışman öğretim üyesi listesi;
Proje 1:Aberran ve Lateralize İnternal Karotid Arter Varyasyonları
Projenin Tematik Alanı: Tıbbi Bilimler
Proje Ortakları: Şaziye Kübra Ocak, Tsetsegmaa Gantulga, Serhat Akar, Pourya Taghipour
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk (Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)
Proje 2: İnsan kadavra ve kurukafalarında önemli anatomik referans noktaları ışığında mastoidektomi kavitesi oluşturulması: Radyoanatomik çalışma
Projenin Tematik Alanı: Tıbbi Bilimler
Proje Ortakları: Ece Erdemoğlu, Salim Çakır, Salahi Barış Özgüvenli, Ozan Yalçın
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Vural Hamzaoğlu (Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)
Proje 3: Beyin sapından çıkan kraniyal sinirlerin manyetik rezonans görüntüleme ile ölçümlerinin standardizasyonu
Projenin Tematik Alanı: Tıbbi Bilimler
Proje Ortakları: Sevilay Gayi, Günsel Recaioğlu, Rüya Zereyalp, Şuranur Akbulut
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Engin Kara (Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)
Proje 4: Sfenoid septa varyasyonları ve karotid arter - optik sinir ile ilişkisi
Projenin Tematik Alanı: Tıbbi Bilimler
Proje Ortakları: Beste Akgül, Hakan Ali Çetinkaya, Elif İrem Tekeli, Ciran Müştakhan
Üniversitemizin kalite yönetimi anlayışı kapsamında sürdürdüğü akreditasyon çalışmaları olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor.
Son olarak Fakültemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı "Avrupa Akreditasyonu" almaya hak kazandı.
Yapılan başvurunun ardından 11 Eylül 2019 tarihinde Prof. Thomas Sieber, Prof. Goetz Geldner ve Prof. Dr. Zuhal Aykaç tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanarak uluslararası bir alanda Fakültemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nın kalitesi tescillenmiş oldu.
Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Doruk, Üniversitemizde Avrupa düzeyinde akredite olan ilk klinik ve Türkiye de ise bu hakkı kazanan 7. klinik olduklarını ifade etti.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı 2017 yılında Ulusal Akreditasyon ve 2018 yılında Ulusal Algoloji Yan Dal Akreditasyon sertifikasını da almıştı.
Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Doruk, inceleme heyeti ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, akreditasyon sürecinde verdikleri desteğin olumlu sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Avrupa düzeyinde ilk olarak gerçekleşen akreditasyonun önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Çamsarı emeği geçenlere teşekkür etti.
Fakültemiz Tarafından Birinci Dönem Öğrencileri Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi
Üniversitemizin kalite yönetimi anlayışı kapsamında sürdürdüğü akreditasyon çalışmaları olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor.
Son olarak Fakültemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı "Avrupa Akreditasyonu" almaya hak kazandı.
Yapılan başvurunun ardından 11 Eylül 2019 tarihinde Prof. Thomas Sieber, Prof. Goetz Geldner ve Prof. Dr. Zuhal Aykaç tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanarak uluslararası bir alanda Fakültemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nın kalitesi tescillenmiş oldu.
Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Doruk, Üniversitemizde Avrupa düzeyinde akredite olan ilk klinik ve Türkiye de ise bu hakkı kazanan 7. klinik olduklarını ifade etti.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı 2017 yılında Ulusal Akreditasyon ve 2018 yılında Ulusal Algoloji Yan Dal Akreditasyon sertifikasını da almıştı.
Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Doruk, inceleme heyeti ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, akreditasyon sürecinde verdikleri desteğin olumlu sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Avrupa düzeyinde ilk olarak gerçekleşen akreditasyonun önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Çamsarı emeği geçenlere teşekkür etti.
Fakültemizi kazanan 200’den fazla öğrencinin katılımıyla ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ gerçekleştirildi. 10 Eylül Salı günü gerçekleşen törene; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Fakültemiz akademik personeli ile idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Üniversitemiz Prof.Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonunda gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mersin Üniversitesi Devlet konservatuvarı öğretim elemanları Öğr. Gör. Türkol Çankaya ve Öğr. Gör. Bengisu Türk’ün müzik dinletisinin ardından konuşmalara geçildi.
Beyaz önlüğün anlam ve önemine yönelik sunum yapan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Oya Ögenler, “Beyaz önlük yaklaşık 100 yıldır sembolik şekilde kabul edilir bir durum. Hekimlerin beyaz giymesi 19. yy'da ortaya çıkmış. Daha öncesinde ölümü çağrıştırdığı ve daha saygın kabul edildiği için siyah giyiyorlardı. Çağdaş tıbbın ortaya çıkması ile ölüme karşı zafer kazanılmaya başlanmasıyla hekimlerin üzerinde beyaz önlükleri görmeye başladık." dedi. Doç. Dr. Ögenler, "Hekimlik mesleğine adım atan kişi tıp fakültesini kazandıktan sonra, topluma ait olan tüm ön yargılarından kurtulmalı ve hastasına karşı 'ben tarafsız ve yansız bu mesleği yapıyorum' diyebilmeli" sözleriyle öğrencilerin beyaz önlüğe yakışır şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk tarafından Doç. Dr. Oya Ögenler’e teşekkür belgesi takdim edildi.
Geleceğin hekimlerine beyaz önlüklerinin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından giydirilmesi ile tören sona erdi.
EmptyGenç Hekimlerimizin 16. Dönem Mezuniyet CoşkusuEmpty
Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 21 Haziran Cuma günü Çiftlikköy Yerleşkesi içerisindeki amfi tiyatroda düzenlendi.
Törene Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz,, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gökbel, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Basri Uçar, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, hekimliğin maddiyatla ölçülemez bir meslek olduğunu belirterek “Sizler bu kutsal mesleği öğrenmek için gerek altyapı olanaklarıyla gerekse akademik yapısıyla kendisini ispatlamış güçlü bir tıp fakültesinden mezun oldunuz. Bu nedenle Mersin Üniversitesi kimliğini gururla taşıyabilirsiniz.” dedi. Genç hekimlerden, hasta hizmetinin yanı sıra araştırma, yayın ve proje yapmaya önem vermelerini isteyen Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı, “Bu hem sizin hem de ülkemiz geleceği için özellikle önemli bir konu. Yüreği vatan sevgisi ve insan sağlığına katkıda bulunma arzusuyla dolu mezunlarımızın mutlu ve huzurlu bir şekilde mesleklerini icra etmelerini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, konuşmasında 16. dönemde mezun olan 178 hekim ile mezun sayılarının toplam 1436’ya ulaştığını ifade etti. Prof. Dr. Öztürk, geçtiğimiz günlerde Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından verilen ve 2025 yılına kadar geçerli olan "Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı Akreditasyon Belgesi” ile Üniversitemiz Tıp Fakültesinin verdiği eğitimin kalite yönünden tescillendiğini belirtti. Öğretim üyelerine ve öğrenci ailelerine bu süreçte verdikleri emek nedeniyle teşekkür eden Prof. Dr. Öztürk, “Eminim ki genç doktorlarımız ailelerine, hocalarına ve bu cennet vatanı bizlere teslim eden atalarına layık olarak mesleklerini icra edeceklerdir.” diye konuştu.
Dönem Birincisi Dr. Özgür Yaşar ise mezunlar adına yaptığı konuşmada hekimlik mesleğinin merkezine insanı alan en kutsal mesleklerden biri olduğunu vurgulayarak “Biz hekimlerin başarısı ülkemizin geleceğinin başarısı olacaktır.” dedi.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Feramuz Demir Apaydın tarafından 16. dönem mezunlarına sembolik son ders verildi. Hekim-hasta ilişkisinde sağlıklı iletişimin önemine değinen Prof. Dr. Apaydın konuşmasının ardından mezunlara Hipokrat Yeminlerini ettirdi. Törende daha sonra 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı dönem birincisi Dr. Özgür Yaşar tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.
Dönem Birincisi Dr. Özgür Yaşar’a temsili diploması ve hediyesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz tarafından takdim edildi.
Dönem İkincisi Dr. İbrahim Öztek ise temsili diplomasını ve hediyesini Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ve Mersin Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz’ün elinden aldı.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Mersin Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gökbel ise dönem üçüncüsü Dr. Zeynep Aydın’a temsili diplomasını ve hediyesini takdim etti.
Tören mezun olan genç hekimlere Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin temsili diplomalarını sunması ve mezunlarımızın kep atmasıyla sona erdi.
Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Akreditasyon Belgesi Takdimi Gerçekleştirildi
Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek tarafından Üniversitemiz Tıp Fakültesine "Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı Akreditasyon ve Belgesi" düzenlenen törenle takdim edildi. Böylelikle TEPDAD tarafından 6 yıl süreyle Tıp Fakültemizin eğitim kalitesi tescillenmiş oldu.
18 Haziran Salı günü saat 10:30’da Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Kaleağası, Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, Tıp Fakültesinden öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve mezun öğrenciler tarafından müzik dinletisi sunuldu. Dinletinin ardından Dekan Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk tarafından müzik dinletisini icra eden öğretim elemanları ve öğrencilere teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı törende yaptığı konuşmada Prof. Dr. İskender Sayek’in kendisinin de Hacettepe Üniversitesinden hocası olduğunu ve o dönemden bu döneme Prof. Dr. Sayek’in desteklerini hiçbir zaman esirgemediğini söyledi. Eğitimde sürekliliğin çok önemli olduğunu belirten Rektörümüz, Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Mersin Üniversitesinin her alanda kalite çalışmalarına verdiği öneme vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, bu tür ödüllendirmelerin büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyleyerek Başta Dekan Prof. Dr. Öztürk olmak üzere akreditasyon belgesinin alınması sürecinde emeğe geçen herkese teşekkür etti.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, ‘’TEPDAD etkileşimde olduğumuz en önemli dış paydaşımız olmakla beraber, diğer birçok dış paydaşımızla etkileşimimiz de aslında TEPDAD’ın öncülüğünde sağlanmaktadır.’’ dedi. Çalışmalarının olumlu sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Öztürk, "Başta Rektörümüz ve üst yönetim olmak üzere kurul ve komisyonlarda yer alan emek ve destek veren öğretim elemanlarına, idari personele ve öğrencilere teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. Prof. Dr. Öztürk, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek’in elinden ikinci akreditasyon belgesini almanın gururunu yaşadığını belirterek, Prof. Dr. Sayek'e de katkılarından dolayı teşekkür etti.
Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kaleğası, konuşmasında, göreve başladıkları ilk andan itibaren Tıp Fakültemizin yeniden akredite olması konusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Kaleağası, Özdeğerlendirme Komite Başkanlığı yaptığı bu süreçte desteklerinden dolayı Rektörümüze, üst yönetime, Dekan başkanlığında özdeğerlendirme raporunun yazım ve hazırlanışında büyük bir özveriyle çalışan çekirdek ekibe ve emek veren herkese teşekkürlerini sundu.
Tıp Fakültesi 5. dönem öğrencisi Bahri Polat ise konuşmasında akredistayon ve TEPDAD ilgili bilgiler vererek akreditasyonun önemi, gerekliliği ve tıp fakültesi öğrencilerine katkıları konularına değindi.
Konuşmaların ardından ‘’Gelecekte Tıp Eğitimi’’ konulu sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edilen TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek ‘’Sizlerle yine birlikte olmaktan çok mutlu olduğumu ifade edeyim. Bir de bir gururumu özellikle belirteyim. Öğrencim olan bir kişinin Rektör olduğu bir üniversitede sunum yapmak çok önemli. Umarım hepiniz bu duyguyu yaşarsınız.’’ dedi. Prof. Dr. Sayek, sunumunda tıp eğitiminin geçmişten bugüne gelişimi ve tıp eğitiminde, gelişen teknolojiyle birlikte nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında önemli bilgiler verdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından sunumu dolayısıyla Prof. Dr. İskender Sayek’e plaket, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk tarafından da çiçek takdim edildi.
Prof. Dr. İskender Sayek, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öztürk’e Akreditasyon Belgesini takdim etti.
Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Fakültemiz 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni; 17 Temmuz Cuma günü, COVID-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe gözetilerek ve sınırlı katılımla Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde düzenlendi.
Törene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu ve Prof. Dr. Şükrü Hakan Kaleağası, Fakültemiz akademik ve idari personeli ile ilk 3’e giren mezun öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, hekimliğin maddiyatla ölçülemez bir meslek olduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Vatanın bölünmez bütünlüğünü, ülke sevgisini, milli manevi değerlere bağlılığı, hastanın iyiliğini, empatisini lütfen ihmal etmeyin. Çünkü özellikle vatan sevgisi, ülke sevgisi, insan sevgisi olmayan bir hekim; dünyanın en zekisi de olsa, bilgisi en fazla olanı da olsa hiçbir işe yaramaz.” dedi.
Bu yıl pandemi nedeniyle her anlamda zor bir dönemden geçildiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Pandemi, öngörülemez bir sorun olarak hayatımıza girdi. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak daha zor zamanlardan da geçildi. Bu ülke Kurtuluş Savaşı’nı da yaşadı. Mezun verilemeyen yıllar oldu. Yaşadığımız pandemiyle birlikte uzaktan eğitime geçildi. Aynı anda 8 bin öğrenciye uzaktan ders vermek zorunda kaldık. Bu kolay bir durum değildi. Yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’de ilk 5’e, dünyada ise ilk 500’e girme hedefimiz var. Bu çok uzak bir hedef de değil. Hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
Ailelere ve Tıp Fakültesi akademik ve idari personeline de teşekkürlerini ileten Rektörümüz Prof. Dr: Çamsarı, fakülte mezunlarından dereceye giren ilk 3’ün kadın öğrencilerden oluşmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ise 17. dönem mezunlarıyla birlikte, Tıp Fakültemiz mezun sayısının toplam 1593’e ulaştığını ifade etti. Öğretim üyelerine ve dereceye giren öğrencilere bu süreçte verdikleri emek nedeniyle teşekkür eden Prof. Dr. Öztürk, “Fakültemizin amacı; üst düzeyde bilgi, beceri ve tutumlarla donanmış, mesleği etik kuralları gözeterek uygulayan, yaşam boyu öğrenmeyi amaçlayan, ülkenin sağlık sorunlarını bilen, çağdaş, araştırmacı ve sorgulayıcı hekimler yetiştirmektir. Sevgili mezunlarımız, ülkenin farklı yerlerine gidip hizmete başladığınızda, mevcut koşullara göre elinizden gelenin en iyisini yapmak durumundasınız. İçinizden, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olarak çok değerli bilim insanları çıkacağını umut ediyorum. Ülkemizin gelişmesi için iyi yetişmiş hekimlere ve özellikle bilim insanlarına çok ihtiyaç var.” diye konuştu.
Dönem birincisi Dr. Saynur Şimşek ise aynı zamanda tüm mezun arkadaşları adına yaptığı konuşmada; öğrenciliğin sona erdiği, gerçek hekimliğin başladığı bu dönemden itibaren Mersin Üniversitesi'ni ve Tıp Fakültesi'ni en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı.
Konuşmaların ardından Üniversitemiz Fakültemiz Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç Dr. Oya Ögenler; pandemi nedeniyle ilk defa uyguladıkları ve birbirlerine dokunmadan sağ ellerini kalplerine götürerek gerçekleştirdikleri törenle, en başarılı ilk 3 mezuna Hipokrat Yeminlerini ettirdi.
Törende daha sonra 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı dönem birincisi Dr. Saynur Şimşek tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.
Dönem birincisi Dr. Saynur Şimşek’e temsili diploması ve hediyesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından takdim edildi. Dönem ikincisi Dr. Nurcan Yiğit, temsili diplomasını ve hediyesini Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya’nın ve dönem üçüncüsü Dr. Ayşe Kirik ise temsili diplomasını ve hediyesini Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk’ün elinden aldılar.
Diploma töreninin ardından; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk’ün, mezuniyet töreninde emeği geçen Fakültemizde görevli Prof. Dr. Şakir Necat Yılmaz ve Doç. Dr. Oya Ögenler’e Teşekkür Belgesi takdim etti.
Tören, mezun olan en başarılı ilk 3 hekimin kep atmasıyla sona erdi.
Fakültemiz 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni; 17 Temmuz Cuma günü, COVID-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe gözetilerek ve sınırlı katılımla Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde düzenlendi.
Törene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu ve Prof. Dr. Şükrü Hakan Kaleağası, Fakültemiz akademik ve idari personeli ile ilk 3’e giren mezun öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, hekimliğin maddiyatla ölçülemez bir meslek olduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Vatanın bölünmez bütünlüğünü, ülke sevgisini, milli manevi değerlere bağlılığı, hastanın iyiliğini, empatisini lütfen ihmal etmeyin. Çünkü özellikle vatan sevgisi, ülke sevgisi, insan sevgisi olmayan bir hekim; dünyanın en zekisi de olsa, bilgisi en fazla olanı da olsa hiçbir işe yaramaz.” dedi.
Bu yıl pandemi nedeniyle her anlamda zor bir dönemden geçildiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Pandemi, öngörülemez bir sorun olarak hayatımıza girdi. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak daha zor zamanlardan da geçildi. Bu ülke Kurtuluş Savaşı’nı da yaşadı. Mezun verilemeyen yıllar oldu. Yaşadığımız pandemiyle birlikte uzaktan eğitime geçildi. Aynı anda 8 bin öğrenciye uzaktan ders vermek zorunda kaldık. Bu kolay bir durum değildi. Yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’de ilk 5’e, dünyada ise ilk 500’e girme hedefimiz var. Bu çok uzak bir hedef de değil. Hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
Ailelere ve Tıp Fakültesi akademik ve idari personeline de teşekkürlerini ileten Rektörümüz Prof. Dr: Çamsarı, fakülte mezunlarından dereceye giren ilk 3’ün kadın öğrencilerden oluşmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ise 17. dönem mezunlarıyla birlikte, Tıp Fakültemiz mezun sayısının toplam 1593’e ulaştığını ifade etti. Öğretim üyelerine ve dereceye giren öğrencilere bu süreçte verdikleri emek nedeniyle teşekkür eden Prof. Dr. Öztürk, “Fakültemizin amacı; üst düzeyde bilgi, beceri ve tutumlarla donanmış, mesleği etik kuralları gözeterek uygulayan, yaşam boyu öğrenmeyi amaçlayan, ülkenin sağlık sorunlarını bilen, çağdaş, araştırmacı ve sorgulayıcı hekimler yetiştirmektir. Sevgili mezunlarımız, ülkenin farklı yerlerine gidip hizmete başladığınızda, mevcut koşullara göre elinizden gelenin en iyisini yapmak durumundasınız. İçinizden, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olarak çok değerli bilim insanları çıkacağını umut ediyorum. Ülkemizin gelişmesi için iyi yetişmiş hekimlere ve özellikle bilim insanlarına çok ihtiyaç var.” diye konuştu.
Dönem birincisi Dr. Saynur Şimşek ise aynı zamanda tüm mezun arkadaşları adına yaptığı konuşmada; öğrenciliğin sona erdiği, gerçek hekimliğin başladığı bu dönemden itibaren Mersin Üniversitesi'ni ve Tıp Fakültesi'ni en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı.
Konuşmaların ardından Üniversitemiz Fakültemiz Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç Dr. Oya Ögenler; pandemi nedeniyle ilk defa uyguladıkları ve birbirlerine dokunmadan sağ ellerini kalplerine götürerek gerçekleştirdikleri törenle, en başarılı ilk 3 mezuna Hipokrat Yeminlerini ettirdi.
Törende daha sonra 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı dönem birincisi Dr. Saynur Şimşek tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.
Dönem birincisi Dr. Saynur Şimşek’e temsili diploması ve hediyesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından takdim edildi. Dönem ikincisi Dr. Nurcan Yiğit, temsili diplomasını ve hediyesini Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya’nın ve dönem üçüncüsü Dr. Ayşe Kirik ise temsili diplomasını ve hediyesini Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk’ün elinden aldılar.
Diploma töreninin ardından; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk’ün, mezuniyet töreninde emeği geçen Fakültemizde görevli Prof. Dr. Şakir Necat Yılmaz ve Doç. Dr. Oya Ögenler’e Teşekkür Belgesi takdim etti.
Tören, mezun olan en başarılı ilk 3 hekimin kep atmasıyla sona erdi.
Dekanlığımız tarafından Program Değerlendirme Çalıştayı düzenlendi.
29 Mayıs 2019 Çarşamba Günü Türkan Saylan Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Dekanımız Prof Dr. Ahmet Hakan Öztürk , Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Başhan, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcı Prof.Dr. Nadi Bakırcı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Gülşah Seydaoğlu, misafir katılımcılar ve Tıp Fakültemiz öğretim üyeleri katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Prof.Dr. Ahmet Hakan Öztürk ’’Eğitim programının ilk kez geliştirilmesi veya var olan programın yeniden düzenlenme aşaması ‘’program geliştirme’’ olarak tanımlanmaktadır." dedi ve tıp eğitim programının moda akımlar gereği ya da yurtdışında kullanılan bir modele göre değil, ülkenin hastalık sağlık örüntüsüne, sağlık sisteminin özelliğine uygun hekim yetiştirme amacına göre değerlendirilmesi gerektiğini altını çizdi.
Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Selvi ise "Program Değerlendirme" başlığı altında katılımcılara yaklaşımlar ve modeller ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi
Prof. Dr. Nadi Bakırcı konuşmasında bağlı bulunduğu Acıbadem Üniversitesi’nde uyguladıkları yöntemler ve deneyimlerini de paylaşarak değerlendirme programı ile ilgili bilgilerini aktardı.
Pof.Dr. Gülşah Seydaoğlu da Eğitici Eğitimi başlığı altında eğitim modelleri, tarihsel akışı ve yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Çalıştay soru-cevap bölümüyle son buldu.
Xıı. Rinoplasti ve V. Yüz Estetiği Kursu Düzenlendi
Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğinin XII. Rinoplasti ve V. Yüz Estetiği kursu 9-12 Mayıs 2019 tarihleri arasında Fakültemiz Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalının ev sahipliğinde gerçekleşti.
Düzenleme Kurulu olarak Prof. Dr. Şakir Ünal, Prof. Dr. Yavuz Demir ve Prof Dr. Alper Sarı’nın görev aldığı toplantının ilk ayağı 9-10 Mayıs tarihlerinde Fakültemiz laboratuvarında yurt dışından getirtilen 13 taze kadavra üzerinde, bir kısmı yurt dışı kursiyer olmak üzere 24 kursiyere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen alanlarında tecrübeli 12 eğitmen tarafından burun, göz kapağı, yüz ve boyun germe disseksiyonları yaptırıldı.
Fakültemizin gönüllü öğrencileri de disseksiyonları izleme fırsatı buldu. Kadavralar daha sonra başka çalışmalarda kullanılmak üzere ve öğrencilerimizin de yararlanabilmesi için anatomi laboratuvarına bırakıldı.
Kursun ikinci ayağı 11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde teorik kurs olarak devam etti. Alanlarında uzman 42 konuşmacı, yaklaşık 150 katılımcıya rinoplasti (burun estetiği) ve yüz estetiği hakkında tecrübelerini aktardı.
Etkinliğin açılış konuşmaları Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. A. Hakan Öztürk, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sühan Ayhan ve Fakültemiz Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Ünal tarafından gerçekleştirildi.
Düzenleme kurulu tarafından yapılan değerlendirmede dört gün süren rinoplasti ve yüz estetiği kursunun kursiyerler ve katılımcılar açısından çok verimli ve başarılı geçtiği belirtildi.
Uğur Oral Konferans Salonu’nda düzenlenen Alexander Dinelaris’in yazdığı, Ekin Tuncay Turan’ın çevirdiği, yönetmenliğini Bilal Hamad’ın; yönetmen yardımcılığını da Atakan Kılınç’ın yaptığı oyunda, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feramuz Demir Apaydın da rol aldı. Oyunu etkili bir performans ve büyük başarıyla sergileyen öğrencilerimiz gösterim sonunda salonu dolduran izleyicilerden yoğun alkış aldı.
Disiplin ve Ceza Soruşturmaları Usulleri18 Nisan 2019 tarihinde, Üniversitemiz Disiplin İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Fakültemiz Öğretim Elemanlarına ‘’ Disiplin ve Ceza Soruşturmaları Usulleri ‘’ konulu sunum gerçekleştirilmiştir.
Tıp Fakültemiz Bahar Toplantısı
Tıp Fakültemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından her yıl düzenlenen, “Bahar Toplantıları”nın dördüncüsü gerçekleştirildi.
Ekip Çalışması Sunumu İdari Personellerimizin Katılımıyla Gerçekleştirildi
Sayın Dr. Öğr. Gör. İbrahim BAŞHAN hocamızın hazırlamış olduğu ekip çalışması konulu sunumu, idari personellerimizin katılımıyla gerçekleştirild
Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Projesi Kapsamında İdari Personelimize Bilgilendirme Sunumu Düzenlendi.
Tıp Fakültemiz personeli tarafından düzenlenen Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Projesi Kapsamında sunum gerçekleştirildi
Tütün Ürünlerinde Yeni Tehlike: Elektronik Sigara ve Dumansız Tütün Ürünleri
Tıp Fakültemiz tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Topluma Dayalı Eğitim Etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Özge’nin konuşmacı olduğu ‘’Tütün Ürünlerinde Yeni Tehlike: Elektronik Sigara ve Dumansız Tütün Ürünleri’’ başlıklı konferans düzenlendi.
Üniversitemiz Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa; Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce ve hastane personelimiz katıldı.
Tütün endüstrisinin, her geçen gün yeni çalışmalar ve projelerle tütün üretiminin devamını sağlamaya çalıştığını belirten Prof. Dr. Cengiz Özge; ‘’Sigaranın zararları henüz bilimsel olarak bilinmezken, insanlar rahatça sigara içiyorlardı. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda, sigaranın zararları ortaya çıkarıldı. Bunun üzerine tütün endüstrisi sigaralara filtre taktıklarını ve zararları ortadan kaldırdıklarını iddia ettiler. Daha sonrasında, bunun da bir çözüm olmadığı ortaya çıkınca, light hatta ultra light olduğu iddia edilen sigaralar piyasaya sürüldü. Ancak tütün endüstrisi kâr elde etmek için yeni çalışmalar gerçekleştirdi ve elektronik sigaraları ortaya çıkardılar. Ancak değişen bir şey yok, tüm tütün ürünleri olduğu gibi elektronik sigaralar da sağlığa zararlıdır.’’ dedi.
Tütün ürünlerinin kullanımı sonucu ortaya çıkan hastalıkların önlenebilir olduğunu ve bunun için çalışılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özge; ‘’Yılda 6 milyon insan, tütün ürünlerine bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Farklı çeşitlerle, yöntemlerle ve Ar-Ge çalışmalarıyla kullanımı özendirilen tütün ürünleri ölüm saçıyor. Bu endüstrinin temel hedefini gençler ve çocuklar oluşturuyor. Elektronik sigaranın ilk olarak pazarlandığı 3 ülkeden birisi Türkiye. Bu sigaranın zararsız olduğunu iddia eden reklamlar yapılıyor ve kullanım özendiriliyor. Ancak durum sanıldığı gibi değil. Elektronik sigarada da birçok farklı kimyasal mevcut ve sigaradan bir farkı kesinlikle yok.’’ ifadelerini kullandı.
Ülkemizde de kullanımı önemli ölçüde artan nargile ve nargile kafelerle ile ilgili de bilgiler veren Prof. Dr. Özge; ‘’Nargilenin son 10 yılda, 150 kat artan bir kullanımı var. Ülkemizde sigara yasaklarının başladığı yıl olan 2008 yılından itibaren nargile tüketimi ve nargile kafelerin sayısının artması çok endişe verici bir durum. Nargile, hem içim süresi hem de duman oranı ile sigaradan çok daha zararlı bir tütün ürünüdür. 1 adet nargile, 50 adet sigaraya eş değerdir. Öyle ki; nargile kafelerde nargile içilmeyen alanlarda bile sigara içilen bir odanın içerisinde bulunandan daha fazla zararlı partikül bulunmaktadır. Bu nedenle, nargile dahil tüm tütün ürünleri sağlığa zararlıdır ve hangi şekilde pazarlanırsa pazarlansın kullanan kişileri hastalık riskinden kurtarmaz.’’ şeklinde konuştu.
Konferans; Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk’ün, Prof. Dr. Cengiz Özge’ye çiçek takdimi ile sona erdi.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan kutlama töreni, Üniversitemiz Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti.
Törenin açılış konuşmasında hekimlerin yaşadıkları her zorluk ve sıkıntıların çözümü için çalıştıklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı; ‘’Bizler, bundan yüz yıl önce cephede ‘’Hilal-i Ahmer’’ çadırlarında canı pahasına hizmet veren sağlıkçılardan farksız hisler ve düşünceler içindeyiz. 14 Mart Tıp Bayramını bu bağlamda değerlendirmeliyiz. Yaşadığımız zorlukların yüz yıl önce olduğu gibi şu an da ülkemizin bir çok açıdan saldırı altında olması nedeniyle olduğunu, eğer haksızlık ve adaletsizliklere maruz kaldığınızı düşünüyorsanız, bizlerin idarecileriniz olarak tüm gücümüzle bu sorunları çözmeye çalıştığımızı bilmenizi istiyorum.’’ dedi.
Yetiştirilen her öğrencinin ileride çocuklarımız hatta belki de kendimizin doktoru olabileceğini düşünerek tıp eğitimi verilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çamsarı; ‘’Öğrencilerimizin kusursuz bir şekilde yetişmelerini sağlamalıyız. Onları sadece hasta hizmeti için değil, AR-GE ve patent konusunda da teşvik etmeliyiz. Çünkü biliyoruz ki, güçlü devlet olmanın yolu başta yüksek teknolojili ürünler olmak üzere üretmekten ve dış bağımlılığın azalmasından geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Üniversitemizin sorunları olmak üzere, sağlık çalışanlarının tüm sorunlarının çözüldüğü, mutlu ve refah içinde mesleklerini yaptığı günlerin yakın olması dileğiyle, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.’’ şeklinde konuştu.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nin yeniden akredite olmasının, öğrenciler için önemine vurgu yapan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk; ‘’Üniversitemiz Tıp Fakültesi bugün 1493 öğrenciye mezuniyet öncesi tıp eğitimi, 400’e yakın araştırma görevlisine de uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimi veriyor. Bugüne kadar 1250 mezun vermiş fakültemiz, 2018’deki başvurusunun ardından ülkemizdeki az sayıdaki akredite olan fakültelerden birisi olmuştur. Fakültemiz bu süreçte, yapmış olduğu yenilikler ve hala yapmakta olduğu çalışmalarla sağlaması gereken 42 standardın tamamını ve 30 gelişim standardının da büyük çoğunluğunu sağlamıştır. Bu süreçte, her zaman yanımızda hissettiğimiz sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya’ya teşekkür ediyor, tüm hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.’’ ifadelerini kullandı.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğrencisi Atakan Kılıç ise; ‘’Tıp Fakültemiz yeniden akredite oldu. Bu fakültemiz bünyesinde eğitim alan öğrenciler için anlamı büyük bir gelişmedir. Şu anda fakültemizde eğitim gören tüm dönemler, akredite bir tıp fakültesinden mezun olmamın ayrıcalığını yaşayacaklardır. Bunun için tüm Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri olarak, emeği geçen tüm öğretim üyelerimize teşekkürlerimi sunuyor, 14 Mart Tıp Bayramımızı kutluyorum.’’ dedi.
Konuşmaların ardından, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında dereceye giren Tıp Fakültesi dönem birincilerine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, dönem ikincilerine Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, dönem üçüncülerine ise Başsavcı Mustafa Ercan tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
Meslekte 25. yılını tamamlayan hekimlere de plaketlerinin takdim edilmesinin ardından kutlama töreni sonra erdi.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden Çocuk İstismarı ve İhmali Paneli
Tıp Fakültemiz tarafından, 2019 yılı 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında, ‘’Çocuk İstismarı ve İhmali’’ paneli düzenlendi.
12 Mart Salı günü, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Türkan Saylan Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu ve Prof. Dr. Şükrü Hakan Kaleağası, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Dokgöz, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülen Güler Aksu ve Av. Burcu Düzen ise panele konuşmacı olarak katılım sağladı.
Çocuklara karşı herkesin sorumluluğu olduğunu ifade eden Üniversitemiz Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Dokgöz; ‘’Üniversitemizde çocuk istismarı konusunu ilk defa ele alıyoruz. Çocuklara karşı hepimizin sorumluluğu var ve konu bu yüzden çok önemli. Fiziksel, cinsel, duygusal istismar ve ihmal olarak dört farklı şekilde istismar mevcut. En sık görüleni maalesef fiziksel istismar çünkü bizlere bulgu veriyor. İhmalde ise, çocuğun temel ihtiyaçlarının karşılanmaması ortaya çıkmaktadır. Cinsel istismar da, her yaştaki çocukta görülebilir ancak bunu çocuklar anlayamaz. Bu nedenle, lütfen çocuklarımızı dinleyelim ve hukuksal sürecin başlamasından çekince duymayalım.’’ dedi.
İstismarların çocuklarda kalıcı hasarlar bıraktığını ve göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülen Güler Aksu; ‘’Çocuklar şiddeti ve istismarı unutmazlar. Ama neden şiddete ve istismara uğradıklarını anlayamayabilirler. Maalesef bu durumlar, çocukta kalıcı hasarlar bırakabilir. Şiddeti ve istismarı sadece fiziksel olarak değil, duygusal olarak da görmekteyiz. Bunlar; çocuklara hakaret ve aşağılama, sorumluluklarını yerine getirmeme durumunda bağırma şeklinde görülebilir. Cinsel istismar ise, en çok aile içinde sıkıntı yaratmakta. Bunun nedeni, ortaya çıkmasının daha uzun sürmesi. Bu nedenle, çocuklarımızı korumak için, onları bilgilendirmeli ve vücut bölgelerini tanımalarını sağlamalıyız. Bunu gerçekleştirirken de nötr olmalıyız, aksi takdirde çocuklar bunun utanılacak bir şey olduğunu zannedip susabilirler.’’ ifadelerini kullandı.
Çocuk istismarının hukuki boyutu ve süreçleri hakkında katılımcılara bilgi veren Av. Burcu Düzen ise; ‘’Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi 8-15 yıl, istismarın sarkıntılık düzeyinde kalması halinde 3-8 yıl, penetrasyon var ise en az 16 yıl ceza alıyor. Bunun için sessiz kalmamalıyız. En yakın karakola gidebilir, Alo 183, 155, 156’yı arayabilir, bulunduğumuz ildeki barolara başvurabiliriz. Gerçekleştireceğimiz ihbarlar sonrasında, Cumhuriyet Savcıları tarafından soruşturma başlatıyor ve önce mağdur çocuğun ifadesi alınıyor. Sonrasında adli tıp, çocuğun tıbbi ve psikolojik bulgularını tespit ediyor, varsa tüm deliller toplanıyor ve yargılamayı gerektirecek nitelikte bir olgu varsa da iddianame hazırlanarak kovuşturma aşamasına geçiliyor.’’ şeklinde konuştu.
Fakültemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı bünyesindeki Algoloji Bilim Dalı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Nöroloji Anabilim Dalları tarafından birlikte yürütülen Algoloji Yan Dal Eğitim Programı’nın akreditasyon başvurusu üzerine değerlendirme için fakültemize gelen Algoloji Derneği Uzmanlık Yeterlik Kurulu ziyaret komisyonu 27/07/2018 tarihinde ziyaretini gerçekleştirmiştir.
Ziyaret Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Altan ŞAHİN ve kurul üyeleri Prof. Dr. Hayri Özbek, Prof. Dr. Mert AKBAŞ ile UTEAK gözlemcisi Prof. Dr. F. Volkan ÖZTUNA tarafından yapılan değerlendirme sonucu mezuniyet sonrası tıpta uzmanlık eğitimi yönünden akreditasyon başvurusunun olumlu sonuçlandığı Algoloji Yan Dal Program Yürütücüsü Prof. Dr. Şebnem ATICI ve program eğitimcilerine gün sonunda olumlu geri bildirimlerle bildirilmiştir.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tercih ve Tanıtım Etkinliği
Fakültemiz Türkan Saylan Konferans Salonunda 02 Ağustos 2018 tarihinde Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tercih ve Tanıtım Etkinliği yapılmıştır.
15. Dönem Mezuniyet Töreni
27 Haziran Çarşamba günü saat 19:30 üniversitemiz Amfi Tiyatro da gerçekleşen törenimize; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Baş Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Yusuf Ziyaddin Cavlak, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Müdürü Sg. Kd. Alb. Oğuz Bavbek, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu, akademik, idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.
Mezunlarımızın sahneye girişiyle başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve açılış konuşmaları ile devam etti. Konuşmasında Mersin Valisi sayın Ali İhsan Su Tıp Mesleğinin çok kutsal olduğuna vurgu yaparak hekimliğin insan yaşamı ve sağlığını korumayı her şeyin üzerinde gören ve onu özveri, sabır ve fedakarlık ile hoşgörü gibi erdemlerle sergileyen kutsal bir meslek olduğunu ifade etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı konuşmasında öğrencileri ve ailelerini bunca yıl emek vererek bu başarıyı elde edebildikleri için kutladı ve tavsiyelerde bulunarak mezunlarımızın edecekleri hekimlik yeminini bir an bile unutmamaları gerektiğini belirtti.
Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk konuşmasında bu yıl 159 mezun verdiğimizi belirterek fakültemiz hakkında bilgi verdi. İnsanların hastalık durumunda şefkate, ilgiye, dinlenmeye ve güler yüze ihtiyaçları olduğunu, sevgi ve nezaket çerçevesinde davranmaları gerektiğini vurgulayarak mezunlarımızı ve ailelerini kutladı.
Ailesine, hocalarına ve bu günlere gelmelerinde emeği olan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan dönem birincisi Dr. Nurdan Güzel Averbek ise konuşmasını ”Tıbbı mistisizmden ayırarak bir bilim ve sanat haline getiren ilk kişi Hipokrat başta olmak üzere bu mesleğe gönül vermiş ve şu anda hayatta olmayan bütün hekimleri saygıyla anıyorum” diyerek sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Mustafa Musa Dirlik tarafından Fakültemiz 15. Dönem mezunlarımıza sembolik son ders verildi. Hocamız mezunlarımıza seslenerek “Hastalık yoktur hasta vardır prensibini göz ardı etmeyin. Bir hastaya yönelik klinik semptomlar bulgularla ortaya çıkabilir bu yüzden hastalar değerlendirilirken geniş perspektifle düşünülmeli ve titizlikle sorgulanmalıdır” diyerek genç doktorlarımıza Hipokrat Yeminini okutarak onların hekimlik hayatlarında bu yemine bağlı kalmalarını istedi.
Dönem birincimiz Dr. Nurdan Güzel Averbek tarafından Tıp Fakültesi Mezuniyet Kütüğü'ne dönem plakası çakıldı. Dereceye giren mezunlarımıza ödülleri ve mezuniyet belgeleri, diğer mezunlarımıza fakültemiz öğretim üyeleri tarafından verilen temsili diploma takdimleri ardından doktorlarımızın havai fişek eşliğinde havaya kep atmaları ile fakültemiz 15. dönem mezunlarımızı meslek hayatlarına uğurladık.
Uygulamalı Temel Biyoistatistik Eğitimi
Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bahar TAŞDELEN, Doç. Dr. Gülhan TEMEL, Doç. Dr. Semra ERDOĞAN ve Dr. Öğr. Üyesi Didem DERİCİ YILDIRIM tarafından, Cerrahi ve Dahili Tıp Bilimlerinde görev yapan araştırma görevlilerine Hizmet İçi Eğitim kapsamında 7-8 Haziran 2018 tarihlerinde Uygulamalı Temel Biyoistatistik eğitimi verildi. Fakültemiz Türkan Saylan Konferans Salonu ve Bilgisayar Laboratuvarında yapılan 10 saatlik eğitimin tamamına katılan 24 araştırma görevlisine, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. A. Hakan ÖZTÜRK tarafından katılım belgeleri verilirken, konuşmasında “Bilimsel araştırmanın her aşamasında Biyoistatistik Danışmanlık almanın gerekli olduğunu” vurguladı. Prof. Dr. Bahar TAŞDELEN “yoğun klinik temposundan vakit ayırarak eğitime katılan araştırma görevlilerine teşekkür ederken eğitimlerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtmiştir.
Öğretim Üyelerine Yönelik " Klinik Araştırmalarda Etik Kurul ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başvuru Süreçleri " Konulu Eğitim Toplantısı
Mersin Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu tarafından öğretim üyelerine yönelik olarak " Klinik Araştırmalarda Etik Kurul ve TİTCK Başvuru Süreçleri " konulu bir eğitim toplantısı düzenlenmiştir. Toplantı 16 Nisan 2018 tarihinde saat 14:00'da Fakültemiz Türkan Saylan Konferans Salonu'nda yapılmıştır.
Araştırma Görevlilerine Yönelik " Klinik Araştırmalarda Etik Kurul ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başvuru Süreçleri " Konulu Eğitim Toplantısı
Mersin Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu tarafından araştırma görevlilerine yönelik olarak "Klinik Araştırmalarda Etik Kurul ve TİTCK Başvuru Süreçleri" konulu bir eğitim toplantısı düzenlenmiştir. Toplantı 11 Nisan 2018 tarihinde saat 14:00'da Fakültemiz Türkan Saylan Konferans Salonu'nda yapılmıştır.
14 Mart Tıp Bayramı Fakültemizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
14 Mart 2018 Çarşamba günü saat 09:00 da Mersin Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamamız, saat 13:30 da Tıp Bayramı törenimizle devam etti.
Fakültemiz Türkan Saylan Konferans salonunda gerçekleşen törene; Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Kaya, Mersin’de görev yapan hekimler, fakültemiz öğretim elemanları, öğrencileri ve sağlık çalışanları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Keman sanatçısı Öğr. Gör. Onur Yıldız’ın müzik dinletisine yer verildi. Sağlık emekçilerini ve öğrencileri bir araya getiren tören, açılış konuşmalarıyla devam etti.
Fakültemiz öğrencisi Kübra Ocak, Dekan Vekili Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu ve Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali KAYA'nın konuşmalarının ardından meslekte 25.yılını dolduran hekimlerimize plaket takdim edilerek, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde dereceye giren öğrencilerimize teşekkür belgesi verildi.
2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde Tıp Fakültesi Dönem-1 öğrencilerimizin beyaz önlük giyme töreni ardından fuaye alanında fakültemiz Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erim Erdem tarafından hazırlanan ‘Hastane Kaygısı’ isimli resim sergisi gezildi.
Tıp Bayramı Kapsamında Kariyer Günleri Etkinlikleri
Fakültemizde 13-15 Mart 2018 tarihleri arasında ‘14 Mart Tıp Bayramı’ dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. 13 Mart 2018 Salı günü saat 17:00 da üniversitemiz Devlet Konservatuvarında şiir dinletisinin ardından 14 Mart 2018 Çarşamba günü saat 09:00 da Mersin Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, saat 13:30 da Tıp Bayramı töreni ve çeşitli programlar ile devam etti.
Tıp Fakültesi Kariyer Günleri
15 Mart Perşembe günü saat 13:30 da gerçekleşen Tıp Fakültesi Kariyer Günleri’ne; Konuşmacı hocalarımız, fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hakan Öztürk, Dekan yardımcıları Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu, Prof. Dr. Hakan KALEAĞASI, öğretim elemanları ve fakültemiz öğrencileri katılım sağladı.
Türkan Saylan Konferans Salonumuzda yapılan Kariyer Günleri’nde; Adana Acıbadem Hastanesi hekimi Prof. Dr. Alpay Sezgin “Hekimlikte Özel Hastane Deneyimi” başlıklı konuşması ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Sezgin “ABD’de Yandal Uzmanlığı ve Devlet Üniversitesinde Akademik Deneyim” isimli sunumuyla, fakültemiz Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necat Yılmaz ise “Lisansüstü Eğitim Deneyimi, Akademik Kariyer ve Mezunlar İçin Fırsat” başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak yer aldı.
Konuşmaların ardından fakültemiz Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Okuyaz’ın kısa bir söyleşisi yer aldı.
Etkinlik sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.
Uygulamalı Temel Havayolu Yönetimi Kursu
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) ile MEÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından “Uygulamalı Temel Havayolu Yönetimi Kursu” düzenlendi.
14 Ocak Pazar günü, Fakültemiz Dekanlık binasında gerçekleşen kursa; TARD Başkanı Prof. Dr. Hülya Bilgin, TARD Havayolu Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Kamil Toker ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nurcan Doruk başkanlık etti. Eğitimci olarak Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Atıcı, Prof. Dr. Handan Birbiçer, Prof. Dr. Davut Yapıcı’nın yanı sıra çeşitli illerden katılan akademisyenler görev aldı.
Uygulamalı Temel Havayolu Kursu ile; eğitim almakta olan gençlere ve eğitimleri sırasında havayolu yönetimi eğitiminden yeteri kadar yararlanamamış kişilere, bilgilerini gözden geçirme ve pratik uygulamalarla becerilerini arttırma imkanı sunuldu.
Sağlık Bilimleri Alanında Tübitak Projesi Yazma Eğitimi
Fakültemiz Türkan Saylan Konferans Salonunda, 28 Aralık 2017 Perşembe günü 09:00-12:00 saatleri arasında Prof. Dr. Kansu BÜYÜKAFŞAR tarafından, Proje nedir? Neden proje yapıyoruz? Bilimsel bir projeye maddi destek alabilmenin koşulları nelerdir? Proje yazım dili, Proje başlığının yazılması, Proje ekibinin oluşturulması, Proje özetinin yazılması, Proje amaç ve hedeflerinin yazılması, Konu, kapsam ve literatür özetinin yazılması, Projenin özgün değerinin yazılması, Araştırma yöntemin oluşturulması ve yazılması, Proje yönetimi, ekip ve araştırma olanakları, iş paketleri, görev dağılımı ve süreleri, Başarı ölçütleri ve risk yönetimi, Projenin yaygın etkisinin yazılması, Kaynaklar ve proje bütçesinin oluşturulması, Hakem değerlendirmeleri ve faydalı ip uçları ana başlıkları altında ''Sağlık Bilimleri Alanında TÜBİTAK Projesi Yazma Eğitimi'' verildi.
Eğiticilerin Eğitimi Kursu
Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Tıp Eğitimi Anabilim Dalı'nca bu yıl 15. si tamamlanan Eğiticilerin Eğitimi Kursu, 25-29 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenmiş ve eğitime katılan 16 eğitimcimiz kursu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır.
Sualtı Arkeolojisi Sunumu
Fakültemiz akademik, idari personeli ve öğrencilerine yönelik dekanlık Türkan Saylan Konferans salonumuzda 15 Aralık 2017 tarihinde 12:30-13:30 saatleri arasında Selçuk Üniversitesi Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan ÖNİZ tarafından “Sualtı Arkeolojisi” konulu sunum yapılmıştır.
Fakültemiz Sanat Topluluğu’nun Tiyatro Gösterisi
Fakültemiz Sanat Topluluğu tarafından organize edilen Tom, Dick& Harry isimli tiyatro gösterisi 14 Kasım 2017 tarihinde saat 17:45’de Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Yönetmenliğini Dönem IV öğrencimiz Bilal Hamad, yönetmen yardımcılığını Dönem IV öğrencilerimiz Kübra Ocak ve Muhittin Şentürk’ün yaptığı gösteri müthiş beğeni almıştır.
Tamamı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerimizden oluşan gençlerin sergilediği ve iki kardeşin beceriksizliği nedeniyle başı belaya giren ve çok zor durumda kalan bir ailenin trajikomik öyküsünün anlatıldığı tiyatro oyunu, seyircilerden tam puan aldı.
Vodvil tiyatrosunun sayılı yazarlarından RoyCooney ve Michael Cooney’in yazdığı güldürü türü oyunun sahnelenmesinde, Atakan Kılınç (Tom), Bilal Hamad (Dick), Utku Karakaş (Harry), Kübra Ocak (Linda), Burakhan Akın (Andreas), Afife Köymen (Katherina), Sena Çelik (PoliceDowns), Doğukan İbici (Boris) ve Özden Babalıklı (Bayan Potter) rol aldı.
Salonun tamamen dolduğu gösteride, öğrencilerimiz olağanüstü bir performans sergilemiş ve izleyenlerin çok hoş vakit geçirmelerini sağlamışlardır. Ayrıca bu başarılı gösteriye birçok yerel ve ulusal medya kuruluşu ilgi göstermiş ve çeşitli platformlarda haber olarak yer vermişlerdir.
Tıp Fakültesi Sanat Topluluğu Etkinliği
Fakültemiz Sanat Topluluğu etkinlikleri kapsamında 08 Kasım 2017 tarihinde Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde Tıp Fakültesi öğrencilerimizden oluşan bir grup tarafından rock konseri verilmiştir. Bass gitarda dönem IV öğrencimiz Fırat Öner, elektro gitarda dönem III öğrencimiz Onur Zengin, davulda dönem I öğrencimiz Toygan Toyganözü, piyanoda dönem II öğrencimiz Sena Çelik, kemanda dönem II öğrencimiz Nisa Göçük ve Solistler dönem II öğrencimiz Sahra Eken ile dönem III öğrencimiz Adnan Ezici yer almışlardır. Çok sayıda öğrenci ve öğretim üyemizin katıldığı konser çok beğeni toplamıştır.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi
Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’mız Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) tarafından akredite edildi.
Yeterlik Kurulu (TARD-YEK) Denklik Kurulu Değerlendirme ve Ziyaret Komitesi tarafından yapılan incelemenin ardından Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nın akreditasyonu onaylandı. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı; verilen uzmanlık eğitimi, eğiticilerin bilimsel aktiviteleri, kurumun fiziksel koşulları ve sağlık hizmetinin kalitesi göz önünde bulundurularak ulusal standartlar kapsamında değerlendirildi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı toplantı salonunda Anabilim Dalı çalışanlarıyla bir araya geldi. 7 Kasım Salı günü gerçekleşen toplantıya; Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem NassDucce, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Atıcı ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Aydın Altunkan, Prof. Dr. Nurcan Doruk, Prof. Dr. Handan Birbiçer, Prof. Dr. Davud Yapıcı, Prof. Dr. Egemen Bilgin, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Azizoğlu, Yrd. Doç. Dr. Aslınur Sagün ve asistanlar katıldı.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı “Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı bizim akredite edilen 4’üncü birimimiz. Akredite olmak, hem eğitim açısından hem verilen hizmet açısından önemli. Akredite edilen bölüm sayımızı arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu başarıda katkısı olan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Atıcı ise eğitimin yapılandırılması anlamına gelen akreditasyonun, eğitim veren kurumlarca edinilmesi gereken bir belge olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Atıcı; akreditasyonun, mezun olan uzmanların aynı eğitime tabi tutulduğunu ve standartlara uygun olduğunu gösteren ulusal bir belge olduğunu söyleyerek, belgenin geçerliliğinin 5 yıl olduğunu belirtti.
1998 yılında kurulan ve ilk anestezi uygulamasını 1999 yılında yapan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı; 6 profesör doktor, 2 yardımcı doçent doktor, 2 araştırma görevlisi uzman doktor ve 15 araştırma görevlisi doktor ile eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerini yürütüyor. 13 adet cerrahi bölüme ait 15 ameliyathanede yılda yaklaşık 20 bin hastaya anestezi hizmeti veren birimde ayrıca Yoğun Bakım Ünitesi, Anestezi Polikliniği ve Algoloji Bilim Dalı bulunuyor.
Öğretim Üyemize British Medical Association Tarafından Highly Commended Kitap Ödülü
Fakültemiz Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Aynur ÖZGE’nin de editör olarak yer aldığı “Headache in ChildrenandAdolescents” adlı kitabı BMA “British MedicalAssociation” tarafından bu yıl “Nöroloji” başlığı altında “HighlyCommended” kitaplar listesinde yer alarak ödüle layık görülmüştür. https://www.bma.org.uk/library/medical-book-awards/winners
Tıp Fakültesi Dekanlığı personeline yönelik 28 Eylül 2017 Perşembe günü saat 10:00’da Arzu ŞAHİNER AKDENİZ tarafından, Dekanlık giriş kat toplantı salonunda "Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Eğitimi" verilmiştir.