Sıkça Sorulan Sorular

Fakültenize öğrenci olarak girmek istiyorum, koşullar nelerdir?

En az lise veya dengi bir öğretim kurumundan mezun öğrenciler, ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında fakültemizin ilgili puan türüne göre öğrenci alan programlarını tercih etmeleri ve bu programlardan herhangi birine ÖSYM tarafından yerleştirilmeleri durumunda fakültemizde lisans öğrencisi olarak öğrenim görmeye hak kazanırlar.

 

Fakültenize kayıt hakkı kazandım, kayıt için ne zaman gelmem gerekir? Bununla ilgili önceden randevu almam gerekir mi? Kayıt adresiniz nedir?

Her eğitim öğretim yılı başında ÖSYM tarafından yapılan sınavlara göre fakültemize yerleştirilen öğrenciler için kayıt dönemleri ve kayıt yerleri üniversitemiz internet sayfasında duyurulmaktadır. Adaylar http://www.mersin.edu.tr/idari/ogrenci-isleri-daire-baskanligi  adresinden bilgi alabilir.

 

Fakültenize ek kontenjan ile kayıt yaptırabilir miyim?

İlk yerleştirme sonrasında, varsa açık kalan kontenjanlarla ilgili bilgileri ÖSYM tarafından hazırlanan Ek Yerleştirme Kılavuzu’ndan takip edebilirsiniz.

 

Fakültenizde oryantasyon programı var mı? Süreç nasıl işliyor?

Fakültemizde ilgili bölüm başkanlıkları tarafından oryantasyon programları uygulanmaktadır. Bu konudaki bilgi her eğitim öğretim yılı başında akademik danışmanlar aracılığıyla aktarılmaktadır.

 

Eğitimini aldığım alanda kendimi geliştirmek üzere fakültenin uygulama birimlerinde çalışıp, deneyim kazanabilir miyim?

Fakültemizde mevcut olan stüdyo, atölye ve uygulama birimlerinde hem çeşitli dersler kapsamında hem de bireysel olarak uygulama faaliyetlerine katılabilirsiniz.

 

Fakültenizde yabancı dil hazırlık eğitimi var mı?

Fakültemizde yabancı dil hazırlık programı bulunmamaktadır. Bununla birlikte lisans ders müfredatı kapsamında yabancı dil dersleri verilmektedir. Türkçe yeterlik sınavından geçerli puanı alamayan yabancı uyruklu öğrencilerimiz ise Türkçe hazırlık programında eğitim almaktadır.

 

Fakültenizde çift anadal/yandal imkânı var mıdır?

Fakültemizde Gazetecilik ile Radyo, Sinema ve Televizyon bölümlerimizde çift anadal ve yandal uygulaması 2019-2020 Eğitim Öğretim yılından itibaren başlatılmıştır. Bu konudaki ayrıntılı bilgiyi akademik danışmanlar aracılığıyla alabilirsiniz.

 

Fakültenizde hangi değişim programları bulunmaktadır?

Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi koordinatör öğretim elemanlarımızdan alabilirsiniz.

 

Fakültenizde staj uygulaması var mı?

Fakültemizin belirli bölümlerinde staj uygulaması yapılmakta olup, bu konuda ayrıntılı bilgi ve düzenleme her yıl ilgili bölüm başkanlıkları tarafından koordine edilmektedir.

 

Fakültenizde kablosuz internet hizmeti var mı?

Fakültemiz birimleri ile kampüs alanlarımızda kablosuz internet erişim olanağı sunulmaktadır.

 

Kütüphane ve diğer birimlerden yararlanabilir miyim?

Üniversitemizin merkezi kütüphanesi ile sağlık ve sosyal birimleri öğrencilerimizin ücretsiz kullanımına açıktır.

 

Öğrenci belgesine/transkripte ihtiyacım var. Belgemi nasıl alabilirim?

Öğrencilerimiz, e-devlet uygulaması üzerinden ya da öğrenci işleri daire başkanlığına başvurarak kimliğini ibraz ettiği takdirde ilgili belgeler düzenlenmektedir.

 

Kayıt dondurmak istiyorum, bunun için ne yapmam gerekmektedir?

Kayıt dondurmak isteyen öğrencilerimiz, Mersin Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 25. maddesindeki koşullar uyarınca dilekçe ile başvuru yaparak yönetim kurulu kararıyla kaydını dondurulabilir.

 

Kayıt sildirmek istiyorum, bunun için ne yapmam gerekmektedir?

Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin Mersin Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 50. maddesindeki koşullar uyarınca dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir.

 

Fakültenize yatay geçişle gelmek istiyorum, bunun için ne yapmam gerekmektedir?

Fakültemize başka üniversitelerden yapılacak yatay geçişler için Mersin Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 15. maddesinde açıklanan çerçevede başvuruda bulunulması gerekmektedir.

 

Fakültenize dikey geçişle gelmek istiyorum, bunun için ne yapmam gerekmektedir?

Meslek yüksekokulları ve açıköğretim fakültesi ön lisans programları mezunlarının lisans programlarına kabulleri Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümleri esas alınarak belirlenmektedir. Bu yönetmelik hükümleri uyarınca, yapılacak sınava dair başvuru koşulları, kontenjanlar ve puanlarla ilgili bilgileri ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Kılavuzu’ndan takip edebilirsiniz.

 

Kayıt yenileme işlemini ne zaman, nasıl yapmam gerekiyor?

Kayıt yenileme ve ders kayıt işlemlerinizi akademik takvimde belirtilen süreler içinde öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapmanız gerekmektedir.

 

Kayıt yenileme süresi geçtikten sonra kayıt yaptırabilir miyim?

Belgelenebilir, geçerli bir mazeretiniz olması ve dilekçeyle başvuru yapmanız durumunda Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla yapılabilmektedir.

 

Sınav tarihlerini nasıl öğrenebilirim?

Sınav tarihleri her yarıyıl içinde fakültemiz ilan panoları ile internet sayfamızın pano bölümünde ve öğrenci bilgi sisteminde duyurulmaktadır.

 

Güz/Bahar yarıyılında girmiş olduğum dersin sınav sonucu hala açıklanmamış durumda, sınav sonucum ne zaman açıklanacak?

Sınav sonuçları, dersin öğretim elemanı Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinde ilan ettiği zaman açıklanmaktadır.

 

Sınava giremedim, raporum var, sınava girmem için geçerli olur mu?

Raporunuzu süresi içerisinde bir dilekçe ile beyan ettiğiniz ve Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edildiği takdirde ara sınavın (vize sınavının) mazeret sınavına girebilirsiniz. Final sınavına girilemediği takdirde mazeret sınavı uygulaması olmayıp bütünleme sınavına mazeretsiz girilebilmektedir.

 

Fakültenizde geçme notu kaçtır?

Fakültemizde ara sınav notunuzun %40’ı, final sınav notunuzun %60’ı ders başarı notunuzu oluşturmaktadır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için ilgili dersin ders başarı notunun 60,00 ve üzerinde olması gerekir. Dersten 50,00 ile 59,99 arasındaki ders başarı notu alınması durumunda dersin bulunduğu döneme ait dönem not ortalaması en az 60,00 ise dersi koşullu başarmış sayılırsınız. Dönem not ortalaması en fazla 59,99 ise ders başarısızdır ve açıldığı ilk yarıyılda dersin yeniden alınması gerekir. Mezun durumda olan öğrencilerin DC ve DD notları başarılı kabul edilir.


Derslerin tümüne devam etmem zorunlu mudur?

Öğrenciler dönem boyunca teorik derslerin %70’ine, uygulama, laboratuvar, atölye ve stüdyo çalışmalarının %80’ine ve öğretim elemanının gerekli gördüğü diğer akademik çalışmalara katılmak zorundadır. Devam şartını sağlayamayan öğrencilere ilgili dersten devamsız (DZ) notu verilir, devamsızlık nedeniyle dersi başaramayan öğrenciler final ve bütünleme sınavına giremezler. Dersin tekrarında devam şartı aranır.


Fakültenizde Yaz Okulu uygulaması yapılıyor mu?

Fakültemizde Yaz Okulu uygulaması bulunmamaktadır. Dönem içinde yapılan sınavlarda başarılı olamayan öğrencilerimiz ilgili derslerden bütünleme sınavlarına girmektedir.

 

Fakültenizdeki yüksek lisans/doktora programlarına başvurmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekmektedir?

Lisansüstü programlarımıza başvuru tarihleri ve koşulları her eğitim öğretim yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından ilan edilmektedir. Başvuru koşulları ile ilgili bilgiyi http://sbeue.mersin.edu.tr/ adresinden alabilirsiniz.


Uzaktan eğitim sürecinde dersler ile ilgili sorumluluklarımı nasıl yerine getirebilirim?

Uzaktan eğitim ile ilgili süreçleri yürütebilmek için http://ue.mersin.edu.tr/login/index.php linkine tıklayabilirsiniz. Bu internet sayfasında gerekli yönlendirmeler size yapılacaktır.


Fakültedeki öğretim elemanlarına nasıl ulaşabilirim?

Fakültemizdeki öğretim elemanlarımıza http://mersin.edu.tr/akademik/iletisim-fakultesi/ogretim-elemanlari sayfasından ulaşabilirsiniz. Her öğretim elemanının iletişim bilgileri profil sayfasında yer almaktadır. 


Danışmanımın kim olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Danışmanlığınızı hangi öğretim elemanının yaptığı Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi'ndeki sayfanızda belirtilmektedir, ayrıca http://mersin.edu.tr/akademik/iletisim-fakultesi/ogrenci/danismanlar sayfasından danışman öğretim elemanlarının sayfasına ulaşabilirsiniz.


Öğrenci işleri birimine nasıl ulaşabilirim?

Üniversitemizin merkezi öğrenci işlerini yürüten Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve bu birimin iletişim bilgilerine http://oidb.mersin.edu.tr/ sayfasından ulaşabilirsiniz. Fakültemizin öğrenci işleri birimine ise 0 (324) 361 00 01-10 santral numarasından dahili 15516 numarasını tuşlayarak ya da iletisim@mersin.edu.tr e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

  •   GENEL
    •   İletişim
  • Birim Adres:
    Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/ Mersin
  • Birim Sekreterlik Tel:
    +90 324 361 02 23 / 15503
    +90 324 361 00 01
  • Birim Sekreterlik Faks:
    +90 324 361 04 93
  • Birim Sekreterlik e-mail: iletisim@mersin.edu.tr