Bilgisayar Mühendisliği

Vizyonumuz
Bölümü, pratik ve teorik bilgiye dayalı yeni teknolojiler ışığında dünya standartlarında içeriklerle sürekli güncellemek;
Aktif eğitim araçlarının kullanımını arttırarak, sorgulayan, araştıran, üreten ve birikimini sosyal yararlara dönüştüren mezunlar yetiştirmek;
Genel Bilgiler
Tarihçe
Çalışma Alanları, İş Bulma İmkanları
Bölümden mezun olan mühendislerin hem kamu kurumlarında, hem de özel kuruluşlarda geniş iş imkanı bulunmaktadır. Mezunlar genel olarak; bilgisayar mühendisi, bilgi-işlem mühendisi/uzmanı, sistem denetleyicisi gibi değişik sıfatlarla iş imkanı bulabilmektedirler. Bilgisayar mühendisleri bulunduğu pozisyona göre aşağıda belirtilen değişik ünvanlarla tanınabilmektedir.
- İş analisti / Sistem analisti,
- Yazılım proje yöneticisi,
- Yazılım tasarım mühendisi,
- Yazılım modelleme uzmanı,
- Sistem programcısı,
- Yazılım uzmanı / Yazılım mühendisi,
- Ekip lideri / Proje yöneticisi
- Veritabanı yöneticisi,
- Yazılım kalite uzmanı,
- Test uzmanı / Test yöneticisi,
- Ağ yöneticisi / Sistem yöneticisi
- Oyun mühendisi
- Grafiker
- Bilgi Sistemi Uzmanı
- Yazılım / Donanım Uzmanı
- Web Yöneticisi
- Bilgi Teknolojileri Yöneticisi / CIO
Özellikle son yıllardaki teknolojik ilerlemeler, bilgisayar teknolojisindeki gelişmelere endekslenmiş durumdadır. Her geçen yıl, bilgisayar ve internet kullanıcılarının sayısının katlanarak arttığını düşünürsek, bilgisayar mühendisliği mesleği günümüzde olduğu gibi ilerki yıllarda da uzun süreler revaçta kalacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Üniversite çağına gelmiş gençlerin, bu gerçeği göz önünde bulundurarak bilgisayar mühendisliği mesleğini en üst tercihleri arasına koymaları da günümüz koşullarının beklenen bir sonucudur.
Derslik / Laboratuvar/Fiziki Koşullar
Dersler bölüme ait derslikler ve mühendislik fakültesinin ortak derslikleri kullanılarak yapılmaktadır. Ayrıca 100 tane son teknolojik donanıma sahip bilgisayarlarla güncel bir bilgisayar laboratuvarı kurulmuştur. Sayısal mantık devreleri ve mikroişlemciler ve gömülü sistemler için planlanan genel bir donanım labaratuvarı bulunmaktadır. Çok sayıda seçmeli derslerle uzmanlık alanlarına katkı sunacak network laboratuvarı, multimedia laboratuvarı ve yapay zeka laboratuvarı gibi özelleşmiş laboratuvarlar planlanmıştır. Çiftlikköy kampüsü içerisinde bulunan Mersin Teknopark, öğrencilerimize staj ve iş olanakları sağlayacak potansiyele sahiptir. MEITAM (Mersin İleri Teknoloji Araştırma Merkezi), disiplinler arası çalışmalarda kullanılabilecek bir çok imkana sahiptir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünün, Mikro-denetleyiciler ve Elektronik laboratuvarları gibi imkanlarından da istifade edilebilecektir. Merkez Kütüphane, bilgisayar mühendisliği alanında güncel durumda çok sayıda kaynak barındırmaktadır.
Neden Mersin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü