Turizm İşletmeciliği Bölümü

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

Vizyon: Turizm ve otel işletmeciliği alanında yapacağı akademik çalışmalar ve vereceği nitelikli eğitim öğretim ile alanında öncü ve tercih edilen bir bölüm olmak.

Misyon: Turizm endüstrisine nitelikli akademik çalışmalar yapmak ve konaklama işletmeciliği alanında ihtiyaç duyduğu temel işletmecilik bilgileriyle donanmış, sektörün yapısına ve işleyişine vakıf, yönetim bilgi-becerisine ve etik yapıya sahip, en az iki yabancı dil bilen, iletişim, yaratıcılık ve bilgi sentezleme yetenekleri gelişmiş, bilgi teknolojilerini kullanabilen, teorik ve pratik bilgiye sahip orta ve üst düzey yönetici adayı bireyler yetiştirmek.

Amaç: Konaklama İşletmeciliği Lisans Bölümü, uluslararası ve ulusal turizm piyasasında rekabet edebilecek özellikteki konaklama işletmelerinin gereksinimi olan yönetsel ve teknik bilgi, beceri ve donanıma sahip, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, etik değerleri ilke edinmiş insan kaynaklarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kuruluş: 2016 Yılında kurulan Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu bünyesinde YÖK’ün 13.04.2017 tarihli kararı ile “Konaklama İşletmeciliği” bölümü kurulmuştur.

Mezuniyet Düzeyi: Bölümü tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Konaklama İşletmeciliği alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar.

Eğitim Dili: Türkçe

Önceki Öğrenmenin Tanınması: Lise ve dengi okul mezunlarını kabul eder.

Mezuniyet Yeterlilik Koşulu: Bölümde mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, zorunlu staj vb. çalışmaları tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

Mezunların İş Bulma İmkanları: Özel sektörün konaklama endüstrisi ve çeşitli turizm işletmeleri (yiyecek içecek işletmeleri, seyahat acentaları, ulaştırma şirketleri vs.) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev alabilmektedirler.

Lisansüstü İmkanları: Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Program İmkanları: İngilizce hazırlık eğitimi ve ikinci dil olarak Almanca eğitimi verilmektedir. Eğitim süreci boyunca uluslararası mesleki otomasyon programlarının eğitimi ve sertifikalarını alma imkanı sağlanmaktadır.

Adres ve İletişim Bilgileri:

Bölüm Başkanı: Doç.Dr. Burçin Cevdet ÇETİNSÖZ, Mersin Üniversitesi Anamur Uygulamalı Teknoloji  ve İşletmecilik Yüksekokulu, 33640 – Prof.Dr.Ali Ayhan Yerleşkesi – Anamur – Mersin Tel: 0324 8142787

  •   GENEL
    •   İletişim
  • Birim Sekreterlik Tel:
    +90 03248142787