Olive Oil And Wine Production İn Aegean And Mediterranean İn Antiquity Başlıklı Kitap Yayınlandı

2022 yılında Bodrum’da düzenlenen ve  Antik Çağda Zeytinyağı ve Şarap Üretimi ve ticareti konusunda  dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcıların olduğu sempozyumun  bildiri kitabı, Üniversitemiz Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi tarafından yayınlandı. 

Olive Oil and Wine Production in Aegean and Mediterranean in Antiquity başlığını taşıyan kitabın editörlüğü Prof.Dr. Ümit Aydınoğlu (Mersin Üniv.) ve Prof.Dr. A. Kaan Şenol (Ege Üniv.) tarafından yapıldı.  

Daha önce Mersin ve Urla’da düzenlenen toplantıların üçüncüsü olan Bodrum’daki sempozyum, Antik Çağ’da Ege ve Akdeniz’de zeytinyağı, şarap üretimi, kırsal yerleşimler, kent merkezleri ve ticaret alt başlığını taşımakta olup,  alanlarında yetkin bilim insanlarının sunduğu bildiriler sayesinde arkeolojik kazılar ve araştırmalarla ortaya çıkan yeni bulguları ve tartışmaları değerlendirmeyi amaçlamıştır.

30 bildiri metninin  yer aldığı kitap; Antik Dönem zeytinyağı ve şarap üretimi, ambalajlama, taşıma ve güzergahlar, üretim kapasitesi, üretici-tüketici ilişkileri,  zeytin ve bağ tarımında antik peyzaj ve arazi kullanımı,  kırsal ve kent ilişkileri, zeytinyağı ve şarap üretiminde arkeometrik çalışmalar; zeytin ve asma üretiminde paleo-etnobotanik ve  etnoarkeolojik çalışmalar; epigrafik tarihi belgeler ışığında zeytinyağı ve şarap üretimi ve ticareti gibi konuları içermektedir. 
2025-02-26 11:44:13
25