Ders Bilgileri
SUBTROPİK İKLİM BİTKİLERİ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
BHT 202 | Bahar | 2 | 0 | 2 | 3 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | Yok |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Hande GÖKSEL |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | Yok |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Subtropik iklim meyve türleri hakkında temel ve ileri düzeyde bilgi aktarmak |
İçeriği | Muz, Zeytin, incir, Trabzon hurması, pikan cevizi, nar, keçiboynuzu, yenidünya avokado ve pepino türlerinin ekonomik önemi ve sınıflandırılmaları, çeşitlerinin tanıtılması, biyolojik özellikleri, çoğaltma teknikleri, anaçları ve sertifikalı fidan yetiştiriciliği ile bu türlerin bahçe tesisi ve yıllık bakım işlemleri incelenmektedir. |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Subtropik Meyveleri tanımlar |
2 | Meyve özelliklerini tanımlar |
3 | İklim ve toprak isteklerini tanımlar |
4 | Çoğaltım ve Bahçe tesisini tanımlar |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Subtropik iklim koşulları ve özellikleri | |
2 | Dünyada ve ülkemizde serin, ılık ve sıcak subtropik iklim bölgeleri ve potansiyelleri | Sözel Anlatım |
3 | Muz türünün biyolojik özellikleri ve çeşitlerinin tanıtılması, muz yetiştiriciliği | Sözel Anlatım |
4 | Avokado türünün biyolojik özellikleri, çeşitlerinin tanıtılması, çoğaltma teknikleri ve önemli kültürel işlemler | Sözel Anlatım |
5 | Keçiboynuzu türlerinin biyolojik özellikleri, çeşitlerinin tanıtılması, çoğaltma teknikleri ve önemli kültürel işlemler | Sözel Anlatım |
6 | Pikan cevizi türünün biyolojik özellikleri, çeşitlerinin tanıtılması, çoğaltma teknikleri ve önemli kültürel işlemler | Sözel Anlatım |
7 | Pepino türünün biyolojik özellikleri, çeşitlerinin tanıtılması, çoğaltma teknikleri ve önemli kültürel işlemler | Sözel Anlatım |
8 | Ara sınav | Yazılı |
9 | İncir türünün biyolojik özellikleri ve çeşitlerinin tanıtılması,İncir çoğaltma teknikleri ve yıllık bakım işlemleri | Sözel Anlatım |
10 | Trabzon hurması biyolojik özellikleri, çoğaltma teknikleri ve önemli kültürel işlemler | Sözel Anlatım |
11 | Zeytin türünün biyolojik özellikleri ve çeşitlerinin tanıtılması , çoğaltma teknikleri ve yıllık bakım işlemleri, | Sözel Anlatım |
12 | Yağlık zeytin çeşitlerinin yetiştiriciliği ve teknolojisi , | Sözel Anlatım |
13 | Sofralık zeytin çeşitlerinin yetiştiriciliği ve teknolojisi | Sözel Anlatım |
14 | Yenidünya türünün biyolojik özellikleri, çeşitlerinin tanıtılması, çoğaltma teknikleri ve önemli kültürel işlemler | Sözel Anlatım |
15 | Nar türlerinin biyolojik özellikleri, çeşitlerinin tanıtılması, çoğaltma teknikleri ve önemli kültürel işlemler | Sözel Anlatım |
16 | Son Sınav | Yazılı |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Genel Meyvecilik | R., Bilgener, Ş., Soylu, A., Nobel Yayınları, ANKARA 2008 | Kitap |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Subtropik Meyveleri tanımlar | 1͵3͵6͵7 | 1 |
2 | Meyve özelliklerini tanımlar | 1͵3͵6͵7 | 1 |
3 | İklim ve toprak isteklerini tanımlar | 1͵3͵5͵6͵7 | 2 |
4 | Çoğaltım ve Bahçe tesisini tanımlar | 1͵3͵6͵7 | 2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 3 | 42 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 1 | 1 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 0 | 0 | 0 |
12 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 2 | 2 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
75 |