Ders Bilgileri
KÜLTÜR SEBZELERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
BHT 201 | Güz | 2 | 2 | 3 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | |
Dili | tr |
Türü | Zorunlu |
Seviyesi | Ön Lisans |
Öğretim Elemanı( ları ) | Hande GÖKSEL YÜCE |
Öğretim Sistemi | Yüz Yüze |
Önerilen Hususlar | |
Staj Durumu | Yok |
Amacı | Ülkemizde yetiştirilen önemli kültür sebzelerinin yetiştiriciliği konularında öğrencileri bilgilendirmek. |
İçeriği | Domates,biber,patlıcan,hıyar,brokoli,karnabahar,soğan,kereviz,karpuz,kavun,kabak,enginar yetiştiriciliği ve sebze tohumu üretimi |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Kültür sebzelerinin iklim ve toprak isteklerini ve yetiştiriciliğini öğrenir |
2 | Kültür sebzelerinin tohum üretimini tanımlar |
3 | kültür sebzelerinin sağlık açısından önemini tanımlar |
4 | Kültür sebzelerinin vejetasyon sürecini tanımlar |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Kültür sebzelerinin sınıflandırılması ve ülkemizde sebze yetiştiriciliği | Görsel sunu |
2 | Domates yetiştriciliği | Görsel sunu |
3 | Biber yetiştiriciliği | Görsel sunu |
4 | Patlıcan yetiştiriciliği | Görsel sunu |
5 | Hıyar yetiştiriciliği | Görsel sunu |
6 | Kabak yetiştiriciliği | Görsel sunu |
7 | Karpuz yetiştiriciliği | Görsel sunu |
8 | Ara sınav | Yazılı |
9 | Kavun yetiştiriciliği | Görsel sunu |
10 | Brokoli yetiştiriciliği | Görsel sunu |
11 | Karnabahar yetiştiricliği | Görsel sunu |
12 | Kereviz yetiştiriciliği | Görsel sunu |
13 | Enginar yetiştiriciliği | Görsel sunu |
14 | Lahana yetiştiricliği | Görsel sunu |
15 | Kültür sebzelerinin insan sağlığı açısından önemi | Görsel sunu |
16 | Son Sınav | Yazılı |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme) | Vural, H., Eşiyok,D. ve Duman, 2000. | Kitap |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | Ara Sınav |
2 | 0.6 | 5 | Son Sınav |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Kültür sebzelerinin iklim ve toprak isteklerini ve yetiştiriciliğini öğrenir | ||
2 | Kültür sebzelerinin tohum üretimini tanımlar | ||
3 | kültür sebzelerinin sağlık açısından önemini tanımlar | ||
4 | Kültür sebzelerinin vejetasyon sürecini tanımlar |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Ders Süresi | 14 | 4 | 56 |
1 | Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
2 | Sunum ve Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
3 | İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması | 0 | 0 | 0 |
4 | Belge/Bilgi listeleri oluşturma | 0 | 0 | 0 |
5 | Atölye | 0 | 0 | 0 |
6 | Ara Sınav için Hazırlık | 1 | 2 | 2 |
7 | Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
8 | Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
9 | Ödev | 0 | 0 | 0 |
10 | Ara Proje | 0 | 0 | 0 |
11 | Ara Uygulama | 2 | 4 | 8 |
12 | Son Proje | 0 | 0 | 0 |
13 | Son Uygulama | 0 | 0 | 0 |
14 | Son Sınav için Hazırlık | 1 | 4 | 4 |
15 | Son Sınav | 1 | 1 | 1 |
100 |