Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

KÜLTÜR SEBZELERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
BHT 201 Güz 2 2 3 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Hande GÖKSEL YÜCE
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Ülkemizde yetiştirilen önemli kültür sebzelerinin yetiştiriciliği konularında öğrencileri bilgilendirmek.
İçeriği Domates,biber,patlıcan,hıyar,brokoli,karnabahar,soğan,kereviz,karpuz,kavun,kabak,enginar yetiştiriciliği ve sebze tohumu üretimi

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Kültür sebzelerinin iklim ve toprak isteklerini ve yetiştiriciliğini öğrenir
2 Kültür sebzelerinin tohum üretimini tanımlar
3 kültür sebzelerinin sağlık açısından önemini tanımlar
4 Kültür sebzelerinin vejetasyon sürecini tanımlar

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Kültür sebzelerinin sınıflandırılması ve ülkemizde sebze yetiştiriciliği Görsel sunu
2 Domates yetiştriciliği Görsel sunu
3 Biber yetiştiriciliği Görsel sunu
4 Patlıcan yetiştiriciliği Görsel sunu
5 Hıyar yetiştiriciliği Görsel sunu
6 Kabak yetiştiriciliği Görsel sunu
7 Karpuz yetiştiriciliği Görsel sunu
8 Ara sınav Yazılı
9 Kavun yetiştiriciliği Görsel sunu
10 Brokoli yetiştiriciliği Görsel sunu
11 Karnabahar yetiştiricliği Görsel sunu
12 Kereviz yetiştiriciliği Görsel sunu
13 Enginar yetiştiriciliği Görsel sunu
14 Lahana yetiştiricliği Görsel sunu
15 Kültür sebzelerinin insan sağlığı açısından önemi Görsel sunu
16 Son Sınav Yazılı

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme) Vural, H., Eşiyok,D. ve Duman, 2000. Kitap

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Kültür sebzelerinin iklim ve toprak isteklerini ve yetiştiriciliğini öğrenir
2 Kültür sebzelerinin tohum üretimini tanımlar
3 kültür sebzelerinin sağlık açısından önemini tanımlar
4 Kültür sebzelerinin vejetasyon sürecini tanımlar

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 4 56
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 2 2
7 Ara Sınav 1 1 1
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 2 4 8
12 Son Proje 0 0 0
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 4 4
15 Son Sınav 1 1 1
100