Organik Tarım İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı
Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Yüksek lisans Programının amacı, en az 4 yıllık bir yükseköğretim kurumundan lisans diploması veya buna eşdeğer bir derece almış olan yüksek lisans öğrencilerine, Tarım İşletmeciliği bölümüne ait bilgileri vererek, İşletme Bilimine ait pazarlama, finans, girişimcilik, muhasebe, yönetim ve organizasyon, sayısal yöntemler alanlarında bilimsel bir araştırma yaparken izlenecek yolu öğretmenin yanı sıra, küçük, büyük ve orta ölçekli işletme veya kuruluşların tarım, organik tarım tekniklerini bilinçli şekilde uygulayabilen, bilgi ve beceriye sahip, konvansiyonel ve organik tarımsal ürünlerin üretiminde, işletmesinde, muhafazasında ve tarımsal ürünlerin tarladan tüketiciye ulaşıncaya kadar izlediği her basamakta görev alabilen, kamu ve özel kuruluşlara sağlıklı hizmetler verebilecek, doğayı ve insan sağlığına önem veren bireyler yetiştirmek ve bunları toplumun istifadesine sunmaktır. Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Yüksek lisans Programı, İşletme, Muhasebe, İktisat, Biyoistatistik ve Bahçe Bitkileri alanında uzmanlığını almış 6 öğretim üyesi (1 Profesör, 1 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi) ile eğitim öğretimini sürdürmektedir. Oluşturacağımız müfredat ile, yüksek lisans öğrencilerinin hem teorik hem de pratik olarak İşletme Bilgi Yönetimi konularında gerekli birikime sahip olmalarını sağlamayı hedeflemekteyiz.
Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokullarında yer alan, Tarım Teknolojileri, Tarım İşletmeciliği, İşletme Bilgi Yönetimi bölümlerinden lisans diploması olanlar; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları; Ziraat Fakültesi mezunları ve buna ek olarak başvurularda adayların, Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yönetmeliği çerçevesinde belirtilen kabul koşullarını taşıması gerekmektedir
Dersler
1. Dönem Dersleri
Kodu | Adı | Z/S | T | U | K | AKTS |
---|
OTİ 501 | Tarımsal Üretimde Çoğalma | Z | 3 | 0 | 3 | 7 |
OTİ 503 | Müşteri İlişkileri Yönetimi | S | 3 | 0 | 3 | 8 |
OTİ 505 | Uygulamalı Araştırma Yöntem ve Teknikleri | S | 3 | 0 | 3 | 8 |
OTİ 509 | Tarımda Toplam Kalite Yönetimi | S | 3 | 0 | 3 | 7 |
OTİ 507 | Tarımsal Üretimde İş Güvenliği | S | 3 | 0 | 3 | 7 |
OTİ 511 | İnsan Kaynakları Yönetimi | S | 3 | 0 | 3 | 7 |
OTİ 513 | Organik Tarım | S | 3 | 0 | 3 | 7 |
OTİ 515 | Hizmet Sistemleri ve Yönetimi | S | 3 | 0 | 3 | 8 |
OTİ 517 | Yönetim Bilişim Sistemleri
| S | 3 | 0 | 3 | 8 |
OTİ 519 | İletişim Teknikleri ve Uygulamaları | S | 3 | 0 | 3 | 7 |
Dersler
2. Dönem Dersleri
Kodu | Adı | Z/S | T | U | K | AKTS |
---|
OTİ 502 | Ekonomik Analiz | S | 3 | 0 | 3 | 8 |
OTİ 504 | Uluslararası Tarım Ticareti | S | 3 | 0 | 3 | 7 |
OTİ 506 | Bitkisel Üretim | S | 3 | 0 | 3 | 8 |
OTİ 508 | Türkiye ve AB Tarım Politikaları | S | 3 | 0 | 3 | 7 |
OTİ 510 | Tarımsal Proje Hazırlama Tekniği | S | 3 | 0 | 3 | 7 |
OTİ 512 | Tarımsal Kredi ve Finansman | S | 3 | 0 | 3 | 8 |
OTİ 514 | Yönetim ve Etik | S | 3 | 0 | 3 | 7 |
OTİ 516 | Stratejik Pazarlama Yönetimi | S | 3 | 0 | 3 | 8 |
OTİ 518 | Yönetim Muhasebesi | S | 3 | 0 | 3 | 8 |
*UAD, her dönem alınması gereken bir ders olup, kredi olarak hesaplamaya dahil edilmez.
**SOBE 501 Bilimsel Etik ve SOBE 502 Bilimsel Araştırma Yöntemleri dersleri, mezun olana kadar herhangi bir dönemde alınması gereken zorunlu bir ders olup, kredi olarak hesaplamaya dahil edilmez.
***Seminer, tez dönemine başlamadan önce başarıyla tamamlanması gereken bir ders olup, kredi olarak hesaplamaya dahil edilmez.